Barcelona i Maputo compromeses amb la justícia global

dj., 30/08/2018 - 09:08

Redacció

Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona s’ha desplaçat a Maputo amb objecte de compartir el balanç de la cooperació entre ambdues ciutats i fixar nous reptes conjunts.

Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona s’ha desplaçat a Maputo amb objecte de compartir el balanç de la cooperació entre ambdues ciutats i fixar nous reptes conjunts.

La delegació encapçalada per la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, viatja a Maputo (Moçambic), del 29 d’agost al 2 de setembre, amb objecte de reforçar els vincles de cooperació entre ambdues ciutats, acordar nous reptes conjunts i conèixer l’estat actual dels projectes de cooperació en curs. En aquesta visita participen també el director de Justícia Global i Cooperació Internacional, David Llistar i el tècnic referent, Jordi Cortés. Durant la seva estada a Maputo  la Regidora mantindrà una reunió el President del  Consell Municipal Excm. Sr. David Simango en la que presentarà l’avaluació de la cooperació entre Barcelona i Maputo dels darrers cinc anys i que ha estat objecte d’un audiovisual, que es visionarà per primer cop en aquesta trobada. Igualment, el programa del viatge inclou diverses reunions i visites amb entitats que estan desenvolupant projectes de cooperació amb el suport de la Direcció de de Justícia Global i Cooperació Internacional.

Així, la delegació de Barcelona coneixerà les tasques de l’organització Arquitectes sense Fronteres al barri de Chamanculo on desenvolupen un projecte que busca apoderar als veïns dels barris informals de Maputo per a que estiguin protegits en front als processos especulatius associats al desenvolupament urbà i evitar que es reprodueixi un model d’expansió urbà poc sostenible i desigual, en el que les famílies amb menys recursos es vegin expulsades a la perifèria.

També es mantindran reunions amb membres de Médicus Mundi i la Direcció de Salut i Acció Social de Maputo per conèixer el Pla de Salut i la posada en marxa de la comissió municipal que estudia els determinants socials de la salut a la ciutat de Maputo. Amb aquest projecte es busca la sensibilització dels recursos humans del sector sanitari i d’altres sectors complementaris en matèria de promoció de la salut i  foment de la salut preventiva com a complement de l’actual enfocament curatiu; la implementació de programes de promoció de la salut específicament enfocats als adolescents i de campanyes d’educació massiva sobre els principals problemes de salut pública que afecten a la ciutat i com contribuir a prevenir-los.

El programa d’aquesta visita institucional inclou també el seguiment de projectes d’altres ONG a la ciutat, com els de la Creu Roja o d’Enginyeria Sense Fronteres.