Barcelona referma la cooperació a les ciutats de Tetuan i de Tànger

dl., 05/03/2018 - 14:39

Redacció

Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona es va desplaçar a les ciutats de Tetuan i Tànger enfortint els vincles de cooperació amb aquests municipis.

Una delegació de l'Ajuntament de Barcelona visita les ciutats de Tetuan i Tànger enfortint els vincles de cooperació amb aquests municipis.

La delegació municipal, integrada pel David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional i per la Cristina Corredoira, tècnica de la mateixa Direcció, es va desplaçar, els dies del 20 al 23 de febrer, a les ciutats de Tetuan i Tànger per a fer seguiment de les accions de cooperació en curs i per a refermar les relacions institucionals amb ambdues ciutats.

A la ciutat de Tetuan es va participar en la sessió de presentació dels plans d’acció dels centres de proximitat de la ciutat (centres associatius, biblioteques i terrenys d’esport). Aquests plans són el resultat del procés d’elaboració de política pública social en el que s’ha comptat amb l’acompanyament de les entitats Codespa i ATIL, i de professionals de diferents departaments de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB, Participació i Associacionisme i el Consorci de Biblioteques de Barcelona). La delegació barcelonina es va reunir amb l’alcalde de Tetuan, Sr. Mohamed Idaomar, i conjuntament van acordar renovar a finals d’aquest any l’acord d’amistat i cooperació existent entre ambdues ciutats.

A la Ciutat de Tànger s’ha fet seguiment dels projectes del Casal dels Infants: un centrat en l’acompanyament per a la creació d’unitats de preescolar mitjançant una cooperativa de dones (servei gairebé inexistent en els barris de la ciutat i que propicia l’accés de la dona al mercat de treball) i l’altre per a l’enfortiment de les capacitats de comunicació i d’incidència d’entitats socials que presten serveis educatius, de lluita pels drets de les dones i de suport a toxicòmans a la societat tangerina. També s’ha pogut conèixer de primera mà l’experiència en l’acollida i suport a migrants del programa Tanger Accueil Migrants, pertanyent a l’església catòlica.