El primer tinent d'Alcaldia signa un acord amb Rosario i rep l'honoris causa de la seva universitat pública

dj., 23/08/2018 - 09:18

Mónica Fein i Gerardo Pisarello a Rosario.

Jorge Luis Fuentealba Diez

En el marc del seu viatge a Argentina i Uruguai, el primer tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello va signar un protocol de cooperació amb Rosario i va ser investit doctor "honoris causa" de la Universidad Nacional de Rosario.


Acord amb Rosario

En el marc del seu viatge a Argentina i Uruguai, el primer tinent d’Alcaldia Gerardo Pisarello es va reunir el 21 d’agost amb la intendenta de Rosario, Mónica Fein, amb la qual va signar un protocol de cooperació en temes com urbanisme i habitatge, inclusió i igualtat, polítiques LGTBI, emprenedoria social, interacció en polítiques en el marc de la Xarxa de Ciutats Educadores, nova agenda urbana i localització dels ODS i desenvolupament sòcio-econòmic local.

Els dos polítics van coincidir en el paper del municipalisme i l’Estat com a promotors d’igualtat. La intendenta Fein va declarar la seva satisfacció per “rebre a la ciutat de Barcelona per ratificar una relació que tenim fa molt i ara amb un protocol de col·laboració en temes concrets. Volem sumar-nos al procés municipalista que Barcelona ve liderant al món, on les ciutats tenim molt a dir sobre com construir una societat molt més humana i més sostenible”.

Al seu torn, Gerardo Pisarello va expressar: “Som municipalistes convençuts. Creiem que el segle XIX va ser el segle dels grans imperis, el segle XX el dels grans Estats i el segle XXI serà el segle de les ciutats. Per tant, enfortir les xarxes de ciutats és absolutament imprescindible. En aquest sentit, els vincles de Barcelona i Rosario són tan forts i porten tant de temps, que creiem que poden tenir un paper central”.

Honoris causa de la Universidad Nacional de Rosario
El dimecres 22 d’agost el primer tinent d’Alcaldia Gerardo Pisarello va ser investit doctor honoris causa de la Universidad Nacional de Rosario (UNR). En un acte en el que va participar el rector, Héctor Floriani, i el degà de la facultat de Ciència Política i Relacions Internacionals, Franco Bartolacci, Pisarello va estar investit i reconegut per “la seva àmplia trajectòria intel·lectual que li ha permès vincular el seu saber acadèmic amb l’acció política com a primer tinent d’alcaldia de la ciutat de Barcelona des de 2015”.

Segons la Universitat, Pisarello ha rebut la menció de doctor honoris causa “per la seva contribució, a través de les seves diferents funcions com a dirigent polític, docent, acadèmic, escriptor, consultor i activista, a tenir una mirada critica sobre les estructures socials dominants i a creure i pensar alternatives que impliquin societats més justes i lliures”.

En el seu discurs d’investidura, Gerardo Pisarello va destacar “que el municipalisme és la gran esperança d’aquesta època, l’àmbit per excel·lència de transformació social” davant l’obsolescència de l’Estat. Ha agraït el reconeixement “com si fos per a totes les persones que lluiten pel dret a la ciutat, al moviment municipalista de Barcelona i de tota Espanya” i ha reiterat el seu compromís amb l’educació publica, “un dels pocs espais on es pot pensar críticament el món amb llibertat per transformar-lo”.

Informació i imatges: Rosario Noticias (Intendència de Rosario), nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona, Universidad Nacional de Rosario.