Helena Maleno rep el Premi Seán Mac Bride per la Pau

dc., 19/12/2018 - 11:19

Redacció

L’International Peace Bureau reconeix l’esforç continuat de l’activista Helena Maleno en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades.

L’International Peace Bureau reconeix l’esforç continuat de l’activista Helena Maleno en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades.

 

El Premi Seán Mac Bride  és un reconeixement que l’International Peace Bureau (IPB) atorga anualment, des de l’any 1995, a aquelles entitats i persones que treballen fermament pel desarmament, la construcció de la pau i el foment dels drets humans.  L’IPB  és una xarxa internacional fundada el 1892 a Berna (Suïssa) i dedicada a difondre la visió de la necessitat d’un món sense guerra. Agrupa 300 organitzacions de 70 països i té una delegació a Barcelona exercida pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

La Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona dona suport econòmic a la delegació que l’IPB té a Barcelona a través d’un conveni signat enguany amb el Centre Delàs.

En l’edició d’enguany el Premi Seán Mac Bride s’ha atorgat a l’activista i periodista Helena Maleno, en l’acte que tingué lloc el passat 18 de desembre a la sala Martí l’Humà del Palau Reial Major, a la Pça. del Rei de Barcelona. A l’acte de lliurament del premi participaren la regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, la presidenta i el vicepresident de l’International Peace Bureau, Lisa Clark i Jordi Calvo, i el director general de Cooperació Internacional de la Generalitat, Manel Vila. A més, el periodista i activista pacifista, David Fernàndez, fou l’encarregat d’exposar la trajectòria i mèrits de la guardonada Helena Maleno.