La Comissió Europea concedeix 4M€ a Barcelona en el marc de les iniciatives innovadores urbanes per impulsar refugis climàtics a les escoles

dj., 11/10/2018 - 13:19

El projecte presentat planteja intervenir a les escoles amb un paquet de mesures per a esdevenir refugis climàtics.

Jorge Luis Fuentealba Diez

Barcelona ha estat reconeguda per l”Urban Innovation Action” (UIA) de la Comissió Europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa”. 

 

Barcelona ha estat reconeguda per l”Urban Innovation Action” (UIA) de la Comissió Europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa”. El projecte presentat, que ha rebut una subvenció FEDER de 4M€ amb el compromís de dur-lo a terme durant el període 2019-2022, planteja intervenir a les escoles amb un paquet de mesures per a esdevenir refugis climàtics. Es farà una prova a deu escoles en les quals es prenen mesures (d’aigua, verd i rehabilitació) per tal de disminuir l’impacte de la calor als estius tant en període escolar com quan es fan activitats en patis oberts i casals.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va declarar que “actuant sobre les escoles eduquem i protegim un dels col·lectius més vulnerables i menys responsables dels problemes derivats del canvi climàtic”. “Actuar sobre el canvi climàtic s’ha de fer per un tema de justícia social”, ha dit Janet Sanz.

La UIA és una iniciativa que té com a objectiu trobar i provar noves solucions per a reptes del desenvolupament urbà sostenible que resultin rellevants per al conjunt dels membres de la Unió Europea. La primera convocatòria d’aquest programa ja va seleccionar un projecte de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta del B-MINCOME, un projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat que consisteix a combinar una renda mínima garantida i polítiques socials actives en zones urbanes desafavorides de Barcelona i que beneficia un total de 950 famílies dels 10 barris de l’Eix Besòs.

Més informació a nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona