La regidora Laura Pérez participa a Montevideo en reunions de les xarxes de ciutats CGLU, Metropolis i UCCI

dc., 10/04/2019 - 13:25

Laura Pérez al Bureau Executiu de CGLU a Montevideo.

Jorge Luis Fuentealba Diez

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, va participar els dies 5 i 6 d'abril a Montevideo al Comitè Executiu d'UCCI, al Bureau Executiu de CGLU i al Consell d'Administració de Metropolis.

 

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, va participar els dies 5 i 6 d’abril a Montevideo en diverses reunions de tres xarxes de ciutats a les quals Barcelona pertany, destacant:

En primer lloc, va intervenir al Comitè Executiu de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) en la seva qualitat de secretària general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU), aprofitant l’ocasió  per a invitar als representants de les ciutats presents a la trobada anual d’aquest centre, que se celebrarà a Santiago de los Caballeros (República Dominicana) entre els dies 17 i 19 de juliol sota el lema “Ciutat, Cultura i Agenda 2030”.

D’altra banda, va participar en el Bureau Executiu de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats i que té seu a Barcelona), tant a l’obertura oficial que va incloure el debat polític “El finançament local innovador per a la durabilitat”, com a la sessió estatutària, dins de la qual va participar en una taula rodona sobre el paper dels governs locals en les agendes globals. Concretament, va parlar sobre la situació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Barcelona. També van participar en aquesta sessió l’alcaldessa de Montreal, els alcaldes d’Utrecht, Kazan i Sòria i el prefecte de Pichincha. El passat 29 de març, la regidora va presentar al plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona l’informe sobre l’aplicació dels ODS a la ciutat, llançant una proposta de treball per fer possible el seu assoliment.

Finalment, la regidora va intervenir al Consell d’Administració de l’associació de grans ciutats i àrees metropolitanes Metròpolis, en el qual va fer un balanç de les activitats de Metropolis Women, programa que presideix i l’objectiu del qual és transversalitzar la política de gènere en tota l’organització.


Publicació relacionada

Monografia CIDOB Nº72, abril de 2019: Repensando el ecosistema de redes internacionales de ciudades. Retos y oportunidades.