L’Ajuntament de Barcelona assessorarà Jordània en accessibilitat a l’espai públic i als camps de refugiats

dv., 12/01/2018 - 12:19

Redacció

.

Amman està immersa en un procés de canvi, pel que fa a l’atenció i als drets de les persones amb discapacitat, i l’oferiment de Barcelona es concreta en la dedicació de professionals de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) en el disseny d’un projecte pilot d’urbanització accessible al centre d’Amman (el barri de Jabal Al-Husseini), que està abordant un procés d’implementació de diferents mesures d’accessibilitat, finançades per la cooperació internacional.

La delegació de Barcelona també visitarà els camps de refugiats situats a la frontera de Jordània amb Síria –Arzaq, Zatari i Mafraq– per conèixer in situ els projectes subvencionats per l’Ajuntament de Barcelona que estan executant les entitats Novact, l’Associació Catalana per la Pau i UNICEF en el marc de la crisi de refugiats. Jordània és un dels principals receptors de persones refugiades,  acull actualment més de 670.000 refugiats sirians registrats oficialment, però es calcula que podrien ser més d’un milió, que se sumen als refugiats d’origen iraquià i palestí. Amb una població de prop de 9,5 milions d’habitants, Jordània té un percentatge de refugiats que equival al 30% de la població.

En aquesta visita institucional, l’Ajuntament de Barcelona cercarà oportunitats per prestar assistència tècnica a UNICEF, per tal d’avaluar durant el 2018 l’accessibilitat dels camps de refugiats i millorar els protocols d’accessibilitat de tots els camps arreu del món.