L’Ajuntament de Barcelona compromès amb la justícia global

dv., 12/01/2018 - 12:07

Redacció

El Ple del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla que orientarà la política de cooperació per als propers quatre anys (2018-2021) i que ha estat fruit d’un ampli procés participatiu.

El Pla Director de la Cooperació per a la Justícia Global 2018-2021 de Barcelona ha integrat la voluntat i els compromisos que impulsarà l’Ajuntament i altres actors decisius de la ciutat, com és el Consell de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i Lafede.cat, per a contribuir a la justícia global.

Aquesta és una nova visió sobre les causes de les injustícies i les desigualtats que es donen arreu i parteix de considerar que perquè les accions de cooperació tinguin algun impacte caldrà que també la resta de polítiques, que tenen una incidència a l’exterior, com la d’immigració, promoció econòmica, turisme, comerç, etc.  s’apliquin d’acord amb els valors i els principis de la justícia global. Per això, la metodologia de treball per aplicar aquest Pla director es basarà en la cooperació de banda ampla i la coherència de polítiques, abraçant altres temàtiques fins ara ignorades per la política de cooperació com són la compra pública, els processos de gentrificació, l’impacte mediambiental a l’exterior, etc.

En aquest nou Pla es fa palès el caràcter essencialment municipalista i urbà i alhora la defensa del dret a la ciutat, en la cooperació que impulsa l’Ajuntament amb les ciutats amb les quals ha establert aliances bilaterals al llarg dels anys, com són l’Havana, Maputo, l’eix Tànger-Tetuan, Amman, entre altres.