L'alcaldessa de Barcelona i la cap de Govern electa de Ciutat de Mèxic acorden reforçar la cooperació

dj., 11/10/2018 - 12:22

Ada Colau i Claudia Sheinbaum a l'Ajuntament de Barcelona

Jorge Luis Fuentealba Diez

L'alcaldessa  Ada Colau i la cap de Govern electa de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, van acordar el 10 d'octubre reforçar els llaços de cooperació entre ambdues ciutats.

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la cap de Govern electa de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, van acordar el 10 d’octubre reforçar els llaços de cooperació entre ambdues ciutats, sobretot en els àmbits cultural, de participació i seguretat ciutadana, de gestió de l’espai públic, de transport i de canvi climàtic, entre d’altres. Van formalitzar aquest acord amb la signatura d’una Declaració d’Intencions que es va celebrar al Saló Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

La cap de Govern electa de Ciutat de Mèxic va destacar el seu interès per com Barcelona “ha fet un esforç en recuperar la ciutat per a les persones, i per fer-la més justa i igualitària”, uns objectius, ha dit, que s’ha fixat per dur a terme durant el seu mandat a la Ciutat de Mèxic. Al seu torn, l’alcaldessa Colau va refermar la intenció de Barcelona d’aprofundir en els llaços que “històricament ens uneixen a Mèxic, tan culturalment com històricament, ja que va ser una terra acollidora de la diàspora de la repressió” durant la Guerra Civil espanyola.

Claudia Sheinbaum, que va ser elegida l’1 de juliol i assumirà el càrrec el 5 de desembre, va visitar l’Ajuntament en el marc d’un viatge organitzat amb la col·laboració de la xarxa de ciutats C40 en el qual visita Madrid, Barcelona i París amb l’objectiu de conèixer a les alcaldesses de les tres ciutats i les seves estratègies de govern. La cap de Govern electa també es va reunir amb els comissionats Frederic Ximeno i Amadeu Recasens i amb el primer tinent d’Alcaldia Gerardo Pisarello.

Claudia Sheinbaum, activista, doctora en Enginyeria Energètica i aliada de López Obrador, va ser la primera dona que guanya les eleccions a Ciutat de Mèxic, però no serà la primera dona a governar: Rosario Robles va ser cap de Govern entre setembre de 1999 i desembre de 2000, quan va substituir Cuauhtémoc Cárdenas mentre aquest es preparava per a les eleccions presidencials de 2000.