Nova convocatòria de la Beca Devreporter

dc., 19/12/2018 - 10:47

Redacció

Fins el 14 de febrer de 2019 associacions i fundacions catalanes, en partenariat amb periodistes, poden presentar-se a la IV Beca Devreporter.

Fins el 14 de febrer de 2019 associacions i fundacions catalanes, en partenariat amb periodistes, poden presentar-se a la IV Beca Devreporter.

La convocatòria Devreporter és una iniciativa emmarcada en el projecte «Frame, Voice, Report» de la Unió Europea  gestionat per les plataformes d’ONG de set països, a Catalunya per Lafede.cat. Té per objectiu potenciar la realització de reportatges periodístics que reforcin la col·laboració entre comunicadors d’entitats, periodistes i mitjans per millorar la qualitat informativa sobre els temes internacionals i, en l’edició d’enguany, posant el focus en els àmbits de gènere, canvi climàtic i migracions. Els fons destinats a les beques són  aportats per la Unió Europea,  l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

A l’edició del 2019 de la Beca Devreporter, tot i ser molt similar a la del 2018, s’han incorporat canvis ens els formularis i les bases. Alguns dels més rellevants fan referència a les categories de les beques (desapareix la categoria de 30.000 euros i ara seran de 10.000, 15.000 i 20.000 euros), al fet que els periodistes no podran col·laborar en més d’un projecte i a la informació que cal aportar sobre el projecte i l’equip periodístic. Devreporter és objecte d’una nova web amb tota la informació sobre la convocatòria i les respostes a algunes de les preguntes més freqüents.