El primer tinent d'Alcaldia a Montevideo: signatura de dos acords i trobada amb José Mujica

dv., 10/08/2018 - 10:09

El primer tinent d'alcaldia Gerardo Pisarello i la ministra d'Indústria, Energia i Mineria de l'Uruguai Carolina Cosse

Jorge Luis Fuentealba Diez

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona va signar a Montevideo dos acords i es va trobar amb José Mujica.


Acord amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Mineria de l’Uruguai
El primer tinent d’Alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, va signar el 7 d’agost a Montevideo un acord amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria de l’Uruguai, Carolina Cosse, per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern d’Uruguai en àmbits com el foment de les vocacions científic-tecnològiques, el suport a l’emprenedoria, la incubació d’empreses o els ateneus de manufactura. La col·laboració s’articularà principalment a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), per part de Barcelona, i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL), per part del govern uruguaià.

Acord amb Montevideo
El 8 d’agost, el primer tinent d’Alcaldia va mantenir una reunió amb l’intendent de Montevideo, Daniel Martínez. Van signar una addenda a l’acord que l’alcaldessa Ada Colau va subscriure l’abril passat a aquesta Intendència. L’objectiu del nou document és concretar l’acord en àmbits com l’habitatge cooperatiu, la igualtat o el desenvolupament sòcio-econòmic local (foment de l’emprenedoria, orientació professional per a les persones en recerca d’ocupació i millora de l’accés al mercat laboral, foment de l’economia social i solidària).

A Montevideo també va visitar diverses cooperatives d’habitatge i es va trobar amb responsables del Departament de Desenvolupament Urbà de la Intendència de la ciutat.

Trobada amb José Mujica a la seva chacra
Gerardo Pisarello es va reunir el 6 d’agost amb el senador i expresident de l’Uruguai José Mujica a la seva chacra de Montevideo. Segons informació d’EFE, van xerrar més d’una hora sobre temes com la crisi dels migrants de l’Àfrica, el consumisme com “un dels grans mals” de l’actualitat i el perill de tenir en política a persones “massa preocupades pels diners”.

Agenda d’actes de representació institucional a Argentina
La trobada forma part del programa d’actes de representació institucional que Pisarello realitzarà durant l’agost a Buenos Aires, Montevideo i Rosario, i que culminaran amb l’acte de nomenament del tinent d’alcaldia com a doctor Honoris Causa de la Universitat de Rosario el 22 d’agost.

Pisarello es va reunir a Buenos Aires amb Estela de Carlotto, presidenta de las Abuelas de la Plaza de Mayo, i amb Marta Dillon, confundadora del moviment social feminista “Ni una menos” sorgit a Argentina, Xile i Uruguai al juny de 2015, entre altres autoritats i representants socials.

També ha estat convidat a participar a la Universitat de Buenos Aires a l’acte “El dret a la ciutat. Els debats i les experiències de polítiques urbanes des de la perspectiva de drets humans a Europa I América Llatina”. A més, a Buenos Aires té previst participar a actes amb els querellants argentins contra els crims del franquisme, en una ofrena floral al monument de Lluis Companys i en una visita al Casal de Catalunya. A Rosario, s’entrevistarà amb la seva intendenta, Mónica Fein.

Part dels continguts a nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona.