Resposta de Barcelona a la devastació climàtica del cicló Idai a Moçambic

dv., 26/04/2019 - 14:37

Cyclone Idai, Mozambique, aftermath, 15-16 March 2019 (Denis Onyodi: IFRC/DRK/Climate Centre)

Redacció

L’Ajuntament de Barcelona juntament amb ONG de la ciutat donarà resposta a la situació de la població de Moçambic que ha sofert els efectes del cicló Idai.

L’Ajuntament de Barcelona juntament amb ONG de la ciutat donarà resposta a la situació de la població de Moçambic que ha sofert els efectes del cicló Idai.

 

El passat 14 de març de 2019, el Cicló Tropical Idai va tocar terra prop de la ciutat de Beira, a Moçambic.

Els efectes del cicló han estat devastadors. Segons dades de l’Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA), el pas del Cicló Tropical Idai ha estat una de les tempestes més mortals registrades en l’hemisferi sud.

A Moçambic, 603 persones han mort (dades oficials de 14 d’abril), més de 1.600 persones han estat ferides i 1,85 milions de persones necessiten assistència humanitària (inclòs 1 milió d’infants).

El cicló Idai va travessar la regió en l’època de la collita principal, destruint milers d’hectàrees de conreus, que es preveu que afectaran de manera significativa la seguretat alimentària dels propers mesos.

Davant d’aquesta situació, i atenent la llarga i estreta trajectòria de cooperació de la ciutat de Barcelona amb Moçambic, l’Ajuntament de Barcelona fa una crida mitjançant el procediment de resposta a emergències, perquè les entitats recentment acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències puguin presentar propostes de projectes.

(Foto: Cyclone Idai, Mozambique, aftermath, 15-16 March 2019 Denis Onyodi: IFRC/DRK/Climate Centre)