Històric d’artistes de l’altell il·lustrat

L’Altell Il·lustrat va obrir les portes l’abril de 2016. Des de llavors, l’espai canvia d'aspecte dos cops l’any, pels volts de Sant Jordi i de la Mercè. Hi aporten el seu talent tant professionals consolidats com valors emergents de la il·lustració a Barcelona.

Gina Thorstensen

Abril 2017 - Setembre 2017

Gina Thorstensen és una il·lustradora noruega establerta a Barcelona des del 2001. Va estudiar el grau universitari a l'Escola Massana i es va graduar el 2005. El 2008 va guanyar el primer premi al Certamen de Còmic i Il·lustració Injuve. Des d’aleshores la seva feina ha estat premiada i s'ha mostrat en exposicions, publicacions i festivals de cinema arreu del món. 

Dins l'àmbit de la il·lustració, ha treballat en projectes i camps molt diversos, com ara la il·lustració infantil i editorial, el packaging, l’animació o la realització de murals per a hotels, restaurants i institucions a Copenhaguen, Oslo, Berlín i Barcelona.

En els últims anys ha dirigit diversos videoclips de caràcter experimental. Les seves animacions combinen dibuix, tridimensionalitat i interès per la matèria. El 2016 va inaugurar “Brollen”, una exposició individual a la Galeria Cromo, a Barcelona, amb una sèrie d'il·lustracions, escultures i animacions.

Joan Negrescolor

Setembre 2016 - Abril 2017

Joan Negrescolor, il·lustrador de professió, amb arrels als moviments socials de Barcelona, es va formar a l’Escola Massana. Els seus dibuixos es caracteritzen per la força i contundència de les formes i el domini dels colors, amb un estil molt peculiar. Un imaginari interminable, ple de personatges que bufen saxòfons i trompetes, que agafen objectes amb tremendes mans. A la intervenció ofereix part del seu bestiari personal, entre l’humor i la crítica, fregant la parodia, però aportant colors vibrants a la seva multivisió cosmopolita. 
Com a il·lustrador, en Joan treballa per a publicitat, premsa, llibres infantils i de text i fins i tot ha fet joguines. Realitza animacions i és autor de nombrosos cartells i estampats per a samarretes. Assegura que en cada un dels encàrrecs s'aprèn alguna cosa interessant sobre l’ofici.
Ha estat guardonat els últims dos anys amb el premi Junceda, en les categories d’edició (2015) i divulgació i ciència (2016); seleccionat per a l’exposició de la Bologna Children's Book Fair 2016, i reconegut per ser un dels autors de la col·lecció de llibres “Libros para Mañana”, de l’editorial Media Vaca (València), premiada amb el prestigiós primer premi de la categoria de no-ficció dels Bologna Ragazzi Awards d'enguany.

Maria Corte

Abril 2016 - Setembre 2016

Maria Corte va estudiar il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona, on es va graduar el 2009. Ha col·laborat amb editorials i publicacions àmpliament reconegudes arreu del món. Destaquen les feines per a mitjans com The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post o la col·laboració mensual amb el rotatiu italià Il Sole 24 Ore. L'any 2014 va publicar el seu primer llibre, un abecedari de jazz per a nens distribuït a tots els països de parla anglosaxona. 

Pel que fa a la naturalesa de la seva obra, hi predomina l'interès per la descomposició de l'espai a través de l'ús creatiu de la geometria i la ruptura de les convencions clàssiques de representació del cos humà. La seva recerca formal es combina amb una sensibilitat cromàtica particular, caracteritzada per la cura extrema en l'aplicació de textures singulars. La base, però, sempre consisteix en el lligam d'idees diferents en una imatge que, si escau, adoba amb un refrescant toc d'humor.