La Grècia clàssica i l’antic Egipte, protagonistes del Barcelona Novel·la Històrica

07/11/2016 - 11:54

Literatura. El cicle, que tindrà lloc del 7 a l’11 de novembre, aplegarà més d’una trenenta d’escriptors, professors i actors en les diferents activitats programades.

Durant quatre dies Barcelona es convertirà en el reflex d’èpoques passades. Ho farà gràcies a aquest cicle, que tindrà lloc del 7 a l’11 de novembre i que aplegarà més d’una trenenta d’escriptors, professors i actors en les diferents activitats programades.

Com ja és habitual, la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria serà la seu central dels actes, de manera que s’hi duran a terme bona part dels debats i les xerrades que configuren el programa d’aquesta edició.

La temàtica escollida per centrar les conferències de la quarta edició de Barcelona Novel·la Històrica són la Grècia clàssica i l’antic Egipte. Així, diferents conferències i activitats oferiran l’oportunitat de viatjar a les ribes del Nil i a la civilització dels faraons. A més, aquesta edició ha premiat Christian Jacq amb el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino.

A més d’aquestes xerrades, s’han organitzat diverses activitats paral·leles, com visites guiades al Museu Egipci, lectures sobre Grècia i Egipte a les biblioteques de la ciutat i una conversa amb l’autor Ferran Garcia-Oliver a la capella de Santa Àgata, que tindrà lloc dijous, 10 de novembre.

Són aquestes activitats, entre moltes altres, les que van impulsar la UNESCO a designar Barcelona Ciutat de la Literatura.