Una app per descobrir la Barcelona novel·lada

04/09/2017 - 14:23

Cultura. L'aplicació Literapolisbcn planteja gimcanes literàries per fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat, especialment entre el públic adolescent.

Literapolisbcn és una nova aplicació mòbil per a joves d’entre 14 i 18 anys, destinada a fomentar la lectura a través d’una gimcana. Aquesta transporta els jugadors a diferents punts geogràfics de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. En cada punt, els jugadors han de resoldre una prova o enigma pel qual són recompensats amb pistes que els permeten seguir avançant. Un cop finalitzat l’itinerari, el jugador rep un premi.

Cada novel·la inclou tres itineraris diferents. El primer itinerari serveix per descobrir de quin llibre es tracta, mentre que els altres estan pensats per a persones que ja l’hagin llegit. En cadascun dels itineraris hi ha deu proves geolocalitzades, dividides en tres tipologies: preguntes concretes amb diferents opcions de resposta, realització de fotografies amb l’opció de compartir-les a Instagram, i preguntes de resposta oberta. En la fase inicial hi ha sis novel·les d’autores i autors barcelonins, que transcorren en barris diferents, i dirigides a un públic juvenil, però se n’esperen més.

La nova aplicació es presenta en el marc del programa “Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO”, designació que la ciutat va rebre el 2015. El programa treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats.

Literapolis, a la Setmana del Llibre en Català

Amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, s’ha organitzat l’activitat “Descobreix Barcelona amb l’app Literapolisbcn”, que consistirà en dues jornades destinades a joves per jugar amb l’aplicació i conèixer els autors de les quatre novel·les en català disponibles actualment. Posteriorment també es presentaran les dues novel·les en castellà.