Dia Internacional del Càncer de Mama

El 19 d'octubre se celebra el Dia Internacional del Càncer de Mama, com cada any l'Ajuntament de Barcelona se suma als actes de commemoració.

El 19 d'octubre se celebra el Dia Internacional del Càncer de Mama, com cada any l'Ajuntament de Barcelona se suma als actes de commemoració.

L’Ajuntament de Barcelona se sumarà aquest dissabte 19 d’octubre a la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama, per donar visibilitat a aquesta malaltia i suport a les persones afectades.

La façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà de rosa a partir de les 20.30 hores, i també es tenyiran d’aquest color la Font de Passeig de Gràcia, les Fonts Bessones de Plaça Catalunya, la Font Diana de Gran Via de les Corts Catalanes i la Font Màgica de Montjuïc, entre altres punts emblemàtics de la ciutat. D’aquesta manera, el consistori, juntament les entitats de la ciutat, mostra el seu compromís amb la lluita contra aquesta malaltia i el seu suport a les dones que la pateixen.

El càncer de mama és el càncer més freqüent entre les dones occidentals. Es calcula que 1 de cada 8 dones pateix o patirà aquesta malaltia al llarg de la seva vida. Per això, aquest és un dia important també per conscienciar la ciutadania sobre les mesures de prevenció i per promoure les revisions mèdiques recomanades, ja que un dels factors claus pel tractament de la malaltia és la detecció precoç.

Estudis recents posen de manifest que l’alcohol, l’obesitat i una dieta rica en greixos saturats afavoreix l’aparició del càncer de mama. És per aquest motiu que una de les recomanacions per a la seva prevenció és  una dieta equilibrada, rica en fruites i verdures, i la realització d’exercici físic.