Dia Mundial de la Diabetis

El 14 de novembre Ajuntament i entitats impulsen diverses accions i activitats a Barcelona amb l'objectiu de conscienciar sobre la diabetis i explicar les causes, riscos i naturalesa de la malaltia.

L’Ajuntament de Barcelona participarà en els actes del Dia Mundial de la Diabetis amb la il·luminació de la façana de l’edifici de la Plaça Sant Jaume. Del balcó de l’Ajuntament penjarà un penó adreçat a conscienciar la ciutadania. També s’il·luminaran diverses fonts de la ciutat amb el color blau. El blau és el símbol utilitzat arreu del món per representar la unió de tothom en la lluita contra la diabetis.

A més, es realitzaran diverses activitats a Barcelona com la inauguració de l’Exposició GRAfeelings a l’Hospital Clínic de Barcelona o el Healthio, on l’Associació Diabètics de Catalunya col·labora amb CAMFiC a la jornada del 14 de novembre, que girarà entorn a la diabetis.

Durant aquest dia, diversos Centres d’Atenció Primària i hospitals públics realitzaran analítiques per mesurar els nivells de glucèmia i donaran informació sobre la diabetis explicant les causes, els riscos i la naturalesa de la malaltia.

Actualment, la diabetis es un problema creixent dins de la salut pública. Alguns mals hàbits com el sedentarisme o la tendència a la obesitat conformen factors de risc que afavoreixen l’aparició de la malaltia. Afecta al voltant del 8% de la població catalana de més de 15 anys i augmenta amb l’edat, de manera que afecta més del 21% de les persones més grans de 65 anys. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que la diabetis tipus 2 serà una de les epidèmies del segle XXI.