Esteu aquí

Cultura

La contundent aposta per la Cultura per part del Districte de Sant Andreu ha convertit els set barris del territori en un referent de ciutat pel que fa al foment i la promoció de la creació artística. Els equipaments i les entitats són les encarregades de promoure la tasca dels creatius així com de preservar el patrimoni cultural que, mica en mica, es va gestant al barri.

Per parts, l’equipament més emblemàtic del barri és el recinte de la Fabra i Coats, que inclou, entre d’altres, la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani. D’una banda, la Fàbrica de Creació és un espai de treball compartit de diferents artistes que duen a terme les seves residències per experimentar, treballar i crear les seves propostes. El Centre d’Art Contemporani n’és l’encarregat de donar visibilitat a tots els projectes al mateix temps que s’ha convertit en un espai de trobada per fomentar noves maneres d’entendre la creativitat.

El centre cívic de Sant Andreu també hi juga un paper molt important en la difusió del treball artístic del territori i de la resta de la ciutat. L’equipament alberga Sant Andreu Contemporani, també conegut com el SAC, que treballa per promoure l’educació en l’art i per reconèixer la tasca dels artistes. Entre les principals activitats del SAC hi trobem el premi Miquel Casablancas, el programa d’intercanvi de publicacions, els projectes educatius i les diferents residències artístiques.

La promoció de les arts escèniques va de la ma de Sant Andreu Teatre, el SAT!, que ofereix una completa programació anual per a tots els públics: hi trobem espectacles familiars, teatre, concerts, cicles de dansa o música... El SAT! és el millor espai del Districte per gaudir d’artistes consolidats i de propostes emergents.

Referent a la música, el Districte compta amb potents propostes de la ma de l’Escola de Música Municipal i de l’Escola Superior del Taller de Músics. L’Escola de Música és una de les entitats millor valorades del districte gràcies a l’ensenyament integral que aplica a les classes i a l’èxit de projectes engegats anys enrere com la Sant Andreu Jazz Band. El Taller de Músics, ubicat a Can Fabra, ha permès dotar de professionalitat i titulació a centenars de músics que s’han format en Interpretació, Composició o Pedagogia Musical.

La biblioteca Ignasi Iglésias de Sant Andreu compta amb unes completes instal·lacions per promoure l’aprenentatge de l’anglès i de la cultura americana. Es tracta de l’American Space, un projecte coordinat directament des del consolat dels Estats Units a Espanya i que únicament s’hi pot trobar a Barcelona (a través de la biblioteca), a València i a Madrid. El centre du a terme nombrosos projectes per fomentar també l’aprenentatge de les noves tecnologies.

A tota aquesta oferta s’hi sumen les propostes que promou el Districte de Sant Andreu. La més destacada és el Calidoscopi, el cicle de programació cultural de primavera que proporciona un seguit d’activitats coordinades al voltant de la mateixa temàtica en els diferents espais i entitats.

En total, Sant Andreu compta amb una completa xarxa de centres cívics, casals de barri, biblioteques i equipaments culturals per compartir coneixements i projectes, consolidar l’agenda d’actuacions i espectacles i proporcionar una foerta cultural accessible a tota la ciutadania.