Esteu aquí

Dones

El Districte de Sant Andreu treballa amb l'objectiu d'avançar cap a un nou marc de relació entre dones i homes més igualitari i basat en el respecte i el reconeixement.    


Caminet Coeducatiu

Impulsem la coeducació entre les nostres escoles i centres perquè la veiem com l’educació mateixa i perquè és una de les millors maneres de promoure la societat igualitària i de prevenir la violència masclista.

Treballem amb el projecte de Coeducacció perquè treballa amb dos centres propers a l’hora i els infants poden tenir continuïtat i consolidar la filosofia de la coeducació.

 Treballem de mà del CRP i que ens dóna l’entrada a les escoles en el barri de la Trinitat Vella.

Han participat en les sessions l’escola bressol el Tren i l’escola Ramon Berenguer III.

> Taller de joguines: en les mateixes escoles on es va fer el caminet coeducatiu es fa un taller de joguines de coeducacció amb les AMPES, volem compartir la coeducació amb els pares aprofitant tot en el que afecta el joc i les joguines. 

> Generem nous projectes, generem nous futurs: Es va realitzar a l’Institut Comas i Solà de la Trinitat Vella: aconseguim que el professorat i alumnat s’interessin i es coordinin per l’orientació laboral sense seguir estereotips.

> Campanya a favor del joc no sexista i per la tria responsable de regals  

> Un missatge coeducatiu: tots els nens i nenes poden jugar amb totes les joguines sense fer distinció de sexe.


L'arbre dels desitjos

Un dels actes del districte pel 8 de març del 2014 va ser l’activitat al voltant de “l’arbre dels drets i dels desitjos” un acte participatiu a la plaça d'Orfila. Les dones es van poder expressar, amb el compromís que es recollirien els escrits que, en forma de fulles, es van penjar a l’arbre. Tant el manifest, aquest cop escrit per l’Escola d’Adults Pegaso, com l’activitat van ser un èxit perquè es van portar a terme al carrer i molta gent hi va poder participar: les dones implicades, alumnat de l’escola, gent del carrer, les artesanes de l’arbre de vímet i trapillo…


Cinefòrum

S´està consolidant una activitat de cinema fòrum amb pel·lícules de qualitat i interès per les dones (per ser sensibles a la situació de la dona i la família immigrant, sensibles a la situació de les dones en altres cultures). 


Dona i salut

Les activitats de dona i salut volen destacar els drets de les dones, la discriminació diversa, la superació de reptes, les actituds solidàries. La commemoració significa potenciar xerrades i tertúlia sobre la salut de les dones, sumar-ho un altre dia a un acte lúdic: taller de dansa, cinema… i acabar en un berenar saludable. 


Actes del 25 de Novembre: Dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones

Amb un acte de lectura del manifest a la plaça d'Orfila, (18 de novembre) durant la passada edició els nois i les noies de l’Espai Jove Garcilaso van crear i llegir el seu manifest i van ser protagonistes d’actuacions: el rap de rebuig contra la violència de gènere i una dansa al mig de la plaça. Entre totes les persones es van encendre les espelmes al voltant del símbol de la dona. L’acte de districte va ser obert a tothom: associacions i persones del consell, jovent i responsables de l’Espai jove, mossos, escola d’adults i persones que es van acostar a participar. 

Projecció de la pel·lícula: La Fuente de las Mujeres a la Biblioteca Marina Clotet (1 de desembre) amb un important debat posterior conduït per la Carmen Delgadillo del PIAD. Participació alta, destaquem la visió crítica sobre les desigualtats home-dona, el paper de les religions susceptibles a interpretacions diferents i les tradicions arrelades en les conductes. Es reivindica el valor de l’educació, la necessitat que les nenes vagin a l’escola per obtenir un futur millor i per guanyar en més llibertat i més igualtat. Es reivindica la vàlua de la dona: la dona com a portadora de vida i treballadora, es reivindiquen els seus drets.