Esteu aquí

Infància

El Districte de Sant Andreu vetlla pels drets de la infància i per garantir el benestar de tots els nens i nenes que hi resideixen al territori. Des de l’administració i els equipaments municipals es garanteix tant la protecció dels infants com l’accés de la població més jove a l’ensenyament, l’oci i el lleure.

D’una banda, el Districte compta amb l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, servei que ajuda els nens i les nenes en situació de risc i que treballa per resoldre les problemàtiques més greus que afecten el jovent del territori.

En aquesta línia sorgeixen els diferents projectes educatius i lúdics que, vinculats al Pla de Barris, busquen millorar el benestar de les nenes i els nens a través del seu accés a les activitats d’esbarjo desenvolupades a Baró de Viver, el Bon Pastor i la Trinitat Vella. Periòdicament, els infants poden gaudir d’activitats com ‘Amics i circ’, els campaments urbans Baobab (amb altres nens i nenes de tota la ciutat) o Joc de Llibres, un projecte pedagògic d’intercanvi de cartes entre l’alumnat de diferents escoles.

Per altra part, els equipaments municipals de tots els barris ofereixen constantment programació per al públic familiar com contacontes, tallers, teatre i un llarg etcètera que permet apropar la creació artística i cultural a tot tipus de públics.