Esteu aquí

Nou pas de vianants a la Meridiana per connectar Sant Andreu amb Nou Barris

dc., 21/02/2018 - 13:01

L'objectiu és humanitzar l'avinguda i facilitar el trànsit entre les persones dels barris limítrofs, d'acord amb el procés de renovació de la Meridiana engegat aquest mandat.

El pas de vianants ha obert al públic aquest cap de setmana i s’emmarca en el projecte de millora de tota l’avinguda. Segons s’ha destacat des de l’àrea de Mobilitat, la durada d’aquest pas és llarga per tal que la gent pugui transitar amb comoditat.

Els objectius de les diferents intervencions a la Meridiana són convertir l’avinguda en un eix cívic de referencia per la ciutat, una avinguda verda on la vegetació, els espais de lleure infantil i el mobiliari urbà convidin a la ciutadania a viure-la, i no es percebi com una barrera que divideix barris. Els canvis han d’avançar vers la seva pacificació i s’han de prendre les mesures necessàries per tal de prioritzar i facilitar l’ús del transport públic, la segregació del carril bici a la calçada i la recuperació de les voreres pels vianants.

També cal una reforma integral de la il·luminació, la distribució del mobiliari urbà, els parcs infantils i les zones verdes existents, que contribueixin a humanitzar i fer més acollidora la via.

En aquests sentit, i per tal de treballar de la mà de les entitats, les estratègies i criteris que han de guiar la futura intervenció, es constitueix la Taula de Participació del projecte de l’avinguda Meridiana, que agrupa representants polítics, tècnics i veïnals.