Esteu aquí

Sant Andreu tindrà dues pistes noves de bàsquet a la primavera

dl., 15/01/2018 - 12:30

El nou equipament poliesportiu costarà 479.693,80, se situarà al passeig de Torres i Bages amb la Via Favència i s'inclouen en la mesura de govern aprovada recentment per promocionar l'esport.

L’equipament comptarà amb les dues pistes de bàsquet, amb tancament de coberta no permanent, de manera que es pugui utilitzar independentment de la situació climatològica. També es construirà un edifici de vestuaris, amb despatx i magatzems, d’estructura lleugera. En total, tindrà una superfície construïda de 1.641 m2.

L’equipament serà ara per ara utilitzat majoritàriament per l’històric club de bàsquet Sant Joan de Mata, ja que el pavelló que utilitza ara serà enderrocat per poder fer l’ampliació de l’escola Ignasi Iglesias. A la vegada, també s’ha millorat el paviment de les pistes de bàsquet del carrer Lanzarote, que també són utilitzades pel mateix club.

La nova construcció permetrà afavorir la continuïtat i la relació entre Sant Andreu de Palomar i Trinitat Vella, de manera que es dinamitzi un espai entre els dos barris que fins ara era un solar sense ús. Seguint aquesta línia d’actuació, a la vegada que es construeixin les pistes bàsquet cobertes de Torres i Bages, es tirarà endavant el projecte executiu del nou pavelló esportiu previst en el planejament de les antigues Casernes de Sant Andreu, també en l’espai fronterer entre els dos barris.

Mesura de govern

El Districte de Sant Andreu va aprovar a l’octubre una mesura de govern per promocionar la pràctica de l’activitat esportiva amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de realitzar exercici físic entre la població i de promoure la construcció d’equipaments públics de qualitat. En aquest sentit, el conseller d’Esports, Jordi Gimeno, va lamentar que “mai s’hagin impulsat els equipaments esportius necessaris al territori i que actualment encara no hi hagi una completa xarxa d’espais destinats a que tothom pugui accedir a practicar esport”.

Més informació