Esteu aquí

Així serà el procés que reconvertirà la presó de la Trinitat Vella

dijous, juliol 13, 2017 - 11:17

La comissió de seguiment va donar ahir dimecres el tret de sortida al procés participatiu que determinarà quins equipaments s'ubicaran al centre penitenciari.

El Districte de Sant Andreu va informar durant la comissió de seguiment que l’Ajuntament finalitzarà el procés d’adquisició de tot el complex penitenciari abans de que finalitzi aquest any, quan la presó de la Trinitat Vella deixarà de ser de la Generalitat de Catalunya (actual titular) per passar a ser municipal. Llavors, està previst que al 2018 s’alliberin totes les parcel·les de la instal·lació per començar la primera fase dels nous habitatges, projecte que s’iniciarà a l’estiu de 2019.

Paral·lelament, els residents a la presó seran a poc a poc reubicats al nou centre de la zona franca amb l’objectiu de que la presó de la Trinitat Vella quedi completament buida l’any 2021.

Aquest calendari que s’allargarà en els propers quatre anys implicarà les entitats i el veïnat del districte i del barri, tal i com ja es va veure en la primera sessió en la que hi va prendre part una cinquantena de persones.