Esteu aquí

"La ciutadania reclamava mesures per netejar els orins dels gossos del carrer"

dilluns, agost 7, 2017 - 12:55

Els propietaris de gossos censats al Districte de Sant Andreu poden passar a recollir l'ampolla plegable als equipaments municipals fins el proper 30 de setembre.

La regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha defensat la necessitat d’impulsar la campanya per obligar els propietaris d’animals domèstics a netejar els orins de les seves mascotes ruixant aigua a sobre. En declaracions efectuades la setmana passada, Andrés ha lamentat que actualment “hi ha carrers que estan molt bruts” per culpa de les deixalles dels animals domèstics, així com ha reconegut que “molts veïns i moltes veïnes demandaven actuacions al respecte per part de l’Ajuntament”.

És així com ha sorgit la nova campanya per la tinença responsable de gossos, una iniciativa que s’ha fet arribar als 2.957 propietaris de mascotes censades a Sant Andreu. L’objectiu de la campanya és que les persones col·laborin per aconseguir una ciutat més neta i agradable gràcies a una ampolla d’aigua plegable amb mosquetó perquè s’utilitzi per netejar les superfícies on orini el gos. Com que és plegable i es pot penjar d’on es vulgui és fàcil de portar quan se surt a passejar amb l’animal domèstic. Cal recordar que es vol combatre la presència d’orins als carrers, ja que els components d’aquest residu són corrosius i malmeten el mobiliari urbà i la superfície sobre la qual s’aboquen.

Es important saber que si això no es fa, els agents de l’Autoritat municipal poden requerir que es procedeixi a la neteja del elements afectats. Si no es fa, representa una infracció lleu de les ordenances municipals de Medi Ambient (art. 73-6 règim d’animals en espais verds) i de la ordenança sobre la Protecció, la Tinença i la venda d’animals (art. 23, presència d’animals domèstics a la via i als espais públics). Aquesta infracció pot implicar una multa de fins a 750€.