Esteu aquí

De ser desnonada a treballar pel benestar de Baró de Viver: la història de Carmen Gruas

dimecres, març 7, 2018 - 11:10

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, des del Districte de Sant Andreu us apropem set històries de set dones lluitadores i valentes de cadascun dels nostres barris. Coneix aquí la Carmen Gruas, de Baró de Viver.

Carmen Gruas va arribar fa relativament poc al barri de Baró de Viver però ja s’ha convertit en tot un revulsiu per a les entitat i el conjunt del veïnat d’aquesta petita demarcació del districte. La història que la va portar aquí, però, no és gaire agradable, ja que va patir un desnonament al barri on residia, Poblesec, i va rebre un pis d’emergència social a Baró de Viver.

La Carmen va superar aquella complicada situació motivada per l’estafa de la crisi econòmica i va començar a arrelar la seva rutina al barri que l’havia acollit. “Quan vaig arribar aquí vaig començar a veure els vertaders problemes que tenia la gent del barri i no vaig poder evitar implicar-me per millorar la vida de totes les persones que comparteixen aquest petit espai amb mi”, assegura Carmen.

Jove i lluitadora, Carmen va començar a aplicar els coneixements que havia adquirit a la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca a la lluita per la millora de Baró de Viver. A poc a poc, es va bolcar en la millor organització del seu bloc de 50 veïns per facilitar el dia a dia “de la gent que vertaderament necessita algú que l’orienti, li expliqui algunes coses o simplement vulgui tenir un referent dins del que és la nostra comunitat”.

La Carmen també ha començat a implicar-se en l’Associació de Veïns i Veïnes del barri amb l’objectiu d’aportar tota l’ajuda necessària a l’impuls de projectes i de millores a Baró de Viver. Sol assistir als consells de barri per assabentar-se de qualsevol novetat i també per poder defensar qualsevol proposta pel barri amb coneixement de la situació i la realitat. Com a repte de futur, aquesta nouvinguda a Baró de Viver està rebent formació a Barcelona Activa per tal de crear la seva pròpia cooperativa de serveis de neteja.

El seu desig? “Que la vida estigui basada en el respecte a la dignitat entre homes i dones”, diu convençuda.