Esteu aquí

Dissabte comença el procés participatiu per repensar Trinitat Nord

dimarts, gener 9, 2018 - 14:17

Entre les 10.00 i les 14.00 hores hi haurà una carpa instal·lada davant de la biblioteca del barri. A les 12.30 començarà la sessió informativa per al veïnat.

El districte de St. Andreu ha posat en marxa un procés participatiu per definir els usos i futurs equipaments de l’àrea urbana de Trinitat Nord, en els terrenys que actualment ocupen el centre penitenciari i els blocs de pisos del Patronat Municipal de l’Habitatge.

Entre els anys 2008 i 2009 es va fer un procés participatiu que va donar lloc a l’aprovació el 2010 d’una modificació del  Pla General Metropolità (PGM) que preveu la construcció per fases de diversos edificis d’habitatges per substituir els blocs de pisos del Patronat, nous vials i diversos solars destinats a equipaments.

Ara, un cop aprovat el calendari definitiu del tancament de la presó, es posa en marxa un nou procés participatiu per definir els usos del nou espai públic que es crearà a la zona de Trinitat Nord, dels tres edificis d’equipaments que es preveu construir (amb un màxim de 7.000m2 de sostre) i dels locals dels nous edificis d’habitatge del Patronat, que sumen més de 2.000m2 en els edificis previstos a la primera fase.

El procés participatiu es desenvoluparà entre els mesos de gener i juny de 2018 i tindrà 4 fases: informació, diagnosi, propostes i retorn.

En la primera fase, durant el mes de gener, s’informarà del procés amb una carpa informativa el dissabte 13 de gener al matí davant la Biblioteca José Barbero.

En la segona fase, durant el mes de febrer, es realitzaran 4 tallers orientats a diversos col·lectius del barri per conèixer les necessitats de nous equipaments i espais públics.

En la tercera fase, entre els mesos de març i abril, es realitzaran dos tallers oberts per realitzar propostes i es farà una acció al carrer per a recollir propostes dels veïns i veïnes.

En la quarta fase, entre maig i juny, s’elaborarà un informe que reculli les propostes dels veïns i veïnes i es presentarà al Consell de Barri.

Per estar informats del procés participatiu i tenir accés a tota la documentació que es vagi elaborant, podeu consultar la pàgina web https://www.decidim.barcelona/processes/trinitatnord