Esteu aquí

Emotiu homenatge a Joan Mora

dimecres, octubre 11, 2017 - 13:12

L'Auditori de Can Fabra es queda petit per veure el documental sobre la seva vida al qual va poder assistir finalment l'escultor andreuenc.

L’estrena de Joan Mora: Cinquanta-sis anys picant rocs es va convertir en un acte d’agraïment al l’artista. L’auditori va penjar el cartell d’aforament complet per veure també els parlaments de Jaume Seda, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, Jaume Codinachs, amic de l’escultor, Marc Mora, el seu fill, i Felipe López-Aranguren, conseller de cultura de Sant Andreu. Tots quatre van explicar la importància que ha tingut l’escultor en diferents àmbits, per l’escultura, per portar el nom de Sant Andreu al món o per la pròpia vida personal. També va intervenir Pau Vinyes, autor del llibre Joan Mora: Una vida feta escultura que va enviar una salutació en vídeo perquè la presentació va coincidir amb un dia en que es trobava fora del país. Ho van fer davant del mateix Joan Mora,q que seia a la primera fila.

El documental és una peça de 12 minuts que repassa la vida i l’obra d’un escultor andreuenc que, mantenint una gran vinculació amb el barri que el va veure néixer, ha aconseguit també una gran influència i un gran renom internacional. Mora ha exposat arreu del món i ha guanyat nombrosos guardons. La seva obra va des de Llibres a Can Fabra fins a Bandera olímpica, realitzada per encàrrec del COI per als jocs de Barcelona del 92.

L’acte es va tancar amb el públic dempeus dedicant una gran ovació dedicada a l’escultor. Mora va fer una breu intervenció per agrair a tots els presents la seva assistència i el suport que li van donar. El documental es distribuirà ara per la xarxa de biblioteques i pels instituts de Sant Andreu i d’altres districte i poblacions.