Esteu aquí

Exposició sobre imaginari popular a l'Espai Foradada

dimarts, maig 15, 2018 - 09:45

Els centres educatius Comas i Solà, Ramon i Cajal, Santíssima Trinitat i Ramon Berenguer III han treballat la imatgeria festiva i han creat una mostra que es podrà veure fins al 15 de juny.

A partir de febrer 2018, les escoles de Trinitat Vella (Ramon i Cajal, Ramon Berenguer III, La Santíssima Trinitat i IES Josep Comas i Solà) han treballat a l’aula la imatgeria festiva creant capgrossos, gegants i/o bèsties durant el seu horari lectiu. Processos en els quals s’han treballat les habilitats plàstiques, les habilitats motrius, musicals i lingüístiques però també els valors com la solidaritat, el treball en equip, la cooperació i el respecte envers les cultures locals i foranies.

Aquest projecte té com a objectiu també de crear relacions entre els centres educatius a través d’un projecte artístic i de començar a teixir vincles amb les entitats de cultura popular del barri (trabucaires, gegants, diables, etc.)

Aquesta primera mostra és el resultat de la diversitat de les propostes elaborades a classe i del tramat de relacions ordides amb tots els implicats pares i mares, escola i entitats de proximitat a l’escola. La mostra vol ser un espai de visibilitat i de presentació al barri del projecte d’Imatgeria Festiva engegat entre els centres educatius.

Hi participen:

Institut Comas i Solà

Escola Ramon i Cajal

Escola Santíssima Trinitat

Escola Ramon Berenguer III

Centre Cívic Trinitat Vella

Entitats de Cultura popular de Trinitat Vella

 

Aquest projecte s’inscriu dins del programa La Caixa d’Eines, ensenyaments artístics a les escoles del Pla de Barris.