Esteu aquí

Foc, cercaviles i balls per celebrar la revetlla de Sant Joan

divendres, juny 16, 2017 - 10:35

Els barris de Congrés-Indians, Sant Andreu i La Sagrera oferiran un ampli ventall d'activitats des de les 18.00 hores i fins ben entrada la nit el proper dia 23.

Les entitats i el veïnat del districte de Sant Andreu escalfen motors per celebrar la revetlla de Sant Joan, una de les festes tradicionals més rellevants i arrelades als nostres barris. Des de la tarda del proper dia 23 i fins la nit, la gent de Sant Andreu, La Sagrera i Congrés-Indians podrà gaudir amb les múltiples propostes que s’hi han organitzat.

A Sant Andreu, la celebració començarà amb la tabalada prèvia al correfoc, a les 20.00 hores a la plaça Can Fabra, el carrer Doctor Balari i Jovany, la plaça Comerç i la plaça Orfila. A les 20.15 hores serà quan es donarà inici al correfoc i la flama del canigó, actes que comptaran amb la cercavila dels gegants del barri, la colla castellera Jove de Barcelona i el correfoc infantil de Sant Joan. El recorregut inclourà la plaça Orfila, el carrer Segre i la plaça de Can Fabra. Entre les 20.30 i les 2.00 de la matinada hi haurà la foguera organitzada per la Satànica de Sant Andreu. A més, la festivitat també oferirà la trobada infantil de diables per l’aniversari dels Diablons amb tabalada i correfoc.

Pel que fa a la Sagrera, la celebració començarà a les 21.00 hores amb l’arribada de la Flama del Canigó i la rebuda del Drac, els Diables i els Gegants de la Sagrera. L’acte inclourà, com és tradicional, la lectura del manifest i l’encesa de la foguera, tot organitzat per l’agrupament Escolta i Guia Pau Casals. A les 21.30 tindrà lloc el sopar popular amb música, servei de bar i bon ambient. Els i les interessades poden portar el sopar de casa i col·laborar amb tres euros per gaudir de dues consumicions i de ball. A les 23.00 hores començarà el ball de la revetlla de Sant Joan amb la sessió de dj George Gee. Tots els actes seran a la plaça dels Jardins d’Elx.

Per últim, a Congrés-Indians, el gruix de la festivitat serà a la plaça del Congrés. A partir de les 18.00 hores tothom podrà gaudir de les activitats de l’associació AREP amb un taller de xapes i un concurs de coques. Els actes de foc, la tabalada, el correfoc i l’espectacle, començaran a les 19.30. Més tard, a les 21.00 hores, se celebrarà el sopar popular. La nit clourà amb música en directe a les 22.00 de la ma d’El sobrino del diablo i Angangas.

 

Més informació