Esteu aquí

“La Festa Major de la Sagrera aplega unes 50 entitats i ofereix més de 130 actes”

dimarts, octubre 24, 2017 - 13:36

La Sagrera ja viu immersa en els preparatius dels dies més grans del barri i compta les hores fins dijous, jornada en la que es donarà el tret de sortida a la festivitat amb el pregó.

Entitats, comissió i veïnat ultimen els detalls d’una celebració històrica que reuneix els actes més tradicionals com la batalla de confeti amb les darreres novetats com el festival SagrerArT. Entrevistem la comissió de festes per conèixer què ens espera al barri a partir del proper 18 de novembre.

Què és el més destacat de la Festa Major de la Sagrera?

Agustí Camps: La festa de la Sagrera és una expressió popular del nostre barri que enguany compta amb vora 50 entitats col·laboradores i que suma més de 130 actes. De fet, el paper de la Comissió de Festes és més de coordinadora entre tots els actius que s’integren a les celebracions del barri. En general, els actes són bastant continuistes perquè són els que li agraden a la gent. Per exemple, la batalla de confeti de la plaça Masadas és un dels actes més esperats, també les sardanes o les havaneres…

La de la Sagrera és una Festa Major molt emblemàtica a la ciutat…

Agustí Camps: La Sagrera és un barri lluitador que sempre s’ha guanyat amb molt d’esforç tot el que tenim. Per exemple, enguany és el quart any que tenim l’envelat i ho hem aconseguit perquè el vam reivindicar durant molt de temps ja que no tenim espais tancats.

Quin és el paper de les entitats?

Jessica Quesada: Duen a terme moltes iniciatives, cada vegada més. La Sagrera es Mou fa la recollida d’aliments, L’Esplai s’encarrega del recorregut de comparses o de la batalla de confeti que comentàvem abans, la coral El Bell Ressò fa el concert…

David Angulo: No ens podem oblidar del quart Torneig de Bitlles catalanes, que duem a terme dissabte 18 al matí des de la penya Barcelonista i el Club de Bitlles Siuranenc (Horta). Som uns set o vuit equips els que participem i està molt bé perquè si hi ha molta més gent es fa molt llarg. En aquest sentit, també incloem el partit del Sagrerenc que, el cap de setmana que juga a casa, lliurem simbòlicament una copa.

José Cuella: Convertim l’encontre de l’equip del barri en el partit de la Festa Major.

Podem trobar novetats en la Festa Major?

Agustí Camps: Enguany estrenem el festival SagrerArT que omplirà les tres places principals del barri de propostes escèniques. L’inici serà a les 11.00 a la plaça Jardins d’Elx i després es podran recórrer de forma consecutiva la plaça Massadas i Assemblea de Catalunya. Ho hem fet pensant en els nens perquè serà un acte més divertit que no pas el tradicional espectacle de titelles, ja que hi haurà percussió corporal.

Xusa López: Per al públic infantil també destaca la commemoració del 25N, el Dia per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que oferirà teatre i activitats dinamitzadores amb els instituts dels barris. Comptarà amb la implicació de l’Ajuntament i el Districte, i també de Mirada de Dona i del nostre centre cívic. Val a dir que aquesta cita, per motius de logística, es durà a terme dijous 23.