Esteu aquí

L'alumnat del col·legi Turó Blau demana acollir refugiats en el pregó de Santa Eulàlia

dilluns, març 20, 2017 - 14:12

Els i les joves del centre han llegit aquest dilluns al saló de plens de Sant Andreu el manifest que enguany se centra en reivindicar Barcelona com a ciutat acollidora. Durant l’acte hi ha estat present la regidora del districte, Carmen Andrés.

L’alumnat del col·legi de primària forma part del jovent de la ciutat encarregat de defensar la voluntat de la ciutat d’acollir refugiats durant aquesta festa de Santa Eulàlia. En aquest sentit, els nens i les nenes han llegit el manifest que recull la necessitat de treballar per la solidaritat i d’obrir les portes de Sant Andreu i la resta dels districtes a aquelles persones que ho necessitin. En el redactat, els i les joves han destacat, entre altres qüestions, que “hem d’atendre els refugiats, no volem reixes als camps, obrim fronteres i fora barreres. Barcelona és i serà una ciutat on puguin anar. Nosaltres no ens rendirem i ho seguirem intentant”.

La cita ha comptat amb dues animadores que han treballat amb els nens i les nenes amb performances sobre integració i sobre els aspectes positius de fomentar el treball en equip.

Precisament, l’inici de la proposta per centrar l’eix de Santa Eulàlia en els refugiats va tenir lloc fa prop d’un mes a la Fabra i Coats, on es van congregar centenars d’alumnes de diversos col·legis de la ciutat i l’alcaldessa, Ada Colau, qui va destacar davant els i les joves que Barcelona “sempre ha volgut ser un refugi i, per això, necessitem que ens ajudeu a pensar com podem millorar la nostra ciutat acollidora”.