Esteu aquí

L'Espai Jove Garcilaso presenta aquest dimarts el documental #SomRefugi

dimecres, juny 14, 2017 - 14:00

El passi de la cinta, en la que ha participat l'ens Audiovisual Garcilaso, serà a les 17.00 hores i s'emmarca en els actes per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

L’Espai Jove Garcilaso s’adherirà als actes per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’estrena del documental #SomRefugi, obra en la qual el centre ha col·laborat activament a través d’Audiovisual Garcilaso. El passi es durà a terme a les 17.00 hores i l’aforament és limitat, motiu pel qual l’organització prega puntualitat.

La projecció del documental a l’Espai Jove Garcilaso és una de les múltiples iniciatives que es duran a terme a Barcelona per commemorar aquest 20 de juny. Podeu consultar la programació sencera en aquest web i, a més, veure un espot previ del documental en aquest enllaç de youtube.

Breu història

L’any 2001, les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L’objectiu era treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones refugiades, desplaçades a l’interior dels seus països, sol·licitants d’asil i apàtrides.

Cada any, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i altres institucions, commemora aquesta diada per visibilitzar la realitat de totes les persones forçades a fugir de casa seva a causa de conflictes armats i violència o per motius religiosos, polítics, ètnics, de gènere o d’orientació sexual.

Enguany, s’afegeixen a la celebració altres entitats i col·lectius de la ciutat que també donen suport a les persones migrants o refugiades. La seva tasca i les activitats que han organitzat mostren com la solidaritat comença al costat de casa i als espais comunitaris, amb petites grans accions.

Perquè Barcelona sigui una ciutat refugi i una ciutat acollidora, ha de reforçar el coneixement de la diversitat de causes que originen els desplaçaments forçats, reflectir la realitat del refugi a casa nostra i reivindicar la urgència de vies segures d’arribada a territori europeu. Aquest és l’objectiu triple d’aquesta pàgina i del programa d’aquest mes.