Esteu aquí

Llorenç Santamaria: "Encara que no ho sembli, pujar a un escenari em posa nerviós"

divendres, novembre 10, 2017 - 13:33

El popular cantant mallorquí serà el pregoner de la Festa Major de la Sagrera, barri on resideix gran part de l'any des de fa quasi una dècada i on s'ha implicat en nombrosos projectes com els de la Nau Ivanow.

El pregó de Llorenç Santamaria donarà el tret de sortida a la Festa Major aquest dijous 16 a partir de les 20 hores. En aquesta entrevista, l’artista ens parla del que significa la Sagrera per a ell i també sobre la seva implicació al barri.

Suposo que estaràs content de fer el pregó de la Festa Major de la Sagrera…

Encara que no ho sembli, el fet de pujar a un escenari a cantar o parlar em posa molt nerviós. Porto tota la vida damunt dels escenaris i encara així em costa arrencar. Una vegada estic a dalt ja em relaxo i ho gaudeixo, però el moment inicial em costa. Ara tenc un projecte de cantar al Palau Sant Jordi amb Sa Locomotora Negra i fa un mes que tinc molt de neguit. El pregó també em posa molt nerviós i encara no he escrit res, suposo que m’hauré de posar a redactar alguna cosa abans de dijous. Sa veritat és que m’agrada improvisar però, clar, tampoc em vull arriscar.

Com vas venir a parar a aquest barri?

Vaig arribar a la Sagrera de forma casual perquè sa meva dona, Núria, va recaure aquí per ajudar en el projecte de sa Nau Ivanow i, com que tenim dues nenes, vaig començar a passar més temps aquí que a Mallorca. A poc a poc, em vaig anar establint (tot i que torno a Mallorca sovint) i em vaig implicar també en el projecte de la Nau. És un barri que m’agrada molt. És tranquil i sa gent és molt bona. Sóc una persona inquieta i he trobat molta activitat en aquest espai. M’he involucrat molt en el barri i, tot i que va ser casual, aquí estic molt bé i la Sagrera m’agrada molt.

Ja has estat algun any a la festa?

Sí, fins i tot, vam tocar un any amb un grup que tenc de blues.

Tens intenció de quedar-te aquí definitivament?

No sé si m’he establert a la Sagrera o si continuaré sempre anant i venint de Mallorca. Sóc una persona que no pensa gens en el futur, no m’interessa saber què passarà demà o d’aquí mig any. Ja m’ho trobaré! M’agrada tenir projectes, com a qualsevol persona, però no m’hi capfico.

És la primera vegada que tens relació amb la Comissió de Festes o ja n’havies tingut abans?

Ja coneixia a la Comissió de Festes de fa bastant temps i són gent molt simpàtica i agradable. Treballen molt perquè la gent s’ho passi bé uns dies i, a més, em van contractar un any per actuar. Estic molt content amb ells.

 

* En aquesta entrevista apareixen formes del català que es parla a Mallorca perquè hem volgut respectar la modalitat lingüística del Llorenç.