Esteu aquí

Obres de millora de l’espai públic i a les estacions de FGC

dilluns, maig 30, 2016 - 08:27

Durant el mes de maig, l’Ajuntament ha iniciat múltiples actuacions a la via pública per millorar el paviment, els carrils bicicleta, la xarxa de clavegueram i l’enllumenat públic. Properament, es posen en marxa noves obres per garantir la prestació dels serveis a la ciutadania, cercant la qualitat ambiental i el confort de les persones.

A partir de dimecres 1 de juny comencen els treballs d’urbanització per a la “prova pilot” del parc del Camí Comtal, al districte de Sant Andreu, consistents en l’adequació de la part central del parc i la pavimentació d’un tram de la vorera del vial interior.

El projecte contempla les obres d’enderroc, moviment de terres, pavimentació, col·locació de mobiliari urbà, xarxes de drenatges i sanejament, reg, jardineria i enllumenat públic. Aquesta urbanització servirà de prova pels diversos materials que s’utilitzaran en la futura urbanització del àmbit.

També s’inicien les obres d’urbanització del carrer Borriana, entre els carrers Segre i Josep Soldevila. Es renovarà el paviment i l’enllumenat, es plantarà nou arbrat i es col·locarà de nou el mobiliari urbà.

Les obres comencen dilluns 30 de maig i es preveu que acabin a finals de setembre. Mentre durin les actuacions, es tallarà completament el carrer Borriana, en el tram afectat, mantenint en tot moment l’accés per a serveis i emergències. També hi haurà afectacions al recorregut de la línia H8.

D’altra banda, també es pavimentarà la calçada lateral costat Llobregat de la Rambla Onze de Setembre, entre els carrers Josep Soldevila i Gran de Sant Andreu. Durant els dies 2 i 3 de juny es faran talls de trànsit al tram afectat i carrers adjacents, en horari de 9.30 a 19.00 hores.

Millores en l’accessibilitat a les estacions de FGC

A partir de dimarts 31 de maig s’inicien els treballs per realitzar l’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) de l’estació de Sarrià dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’actuació consisteix en la instal·lació d’un nou ascensor vestíbul – andana i de dos nous ascensors andana – pas inferior sota de vies.

El passat dilluns 23 de maig van començar els treballs per a realitzar l’adaptació a la normativa i millora de l’accessibilitat de l’estació de Putxet dels FGC, amb la instal·lació d’un ascensor al seu interior.

Un cop acabi aquesta actuació i la de l’estació de Sarrià, que es preveu a la primavera de 2017, tota la xarxa metropolitana de FGC estarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Per a més informació podeu consultar el web del Servei d’Informació d’Obres,  el del vostre districte o seguir les afectacions a la mobilitat a través del canal de twitter de @BCN_Mobilitat.