Esteu aquí

Quatre edificis de Sant Andreu participen a la Marató d’Estalvi Energètic

dilluns, febrer 5, 2018 - 16:40

L’objectiu és consumir menys en llum, aigua i gas durant el mes de febrer i destinar l’estalvi econòmic a lluitar contra la pobresa energètica.

L’edifici Pallach, el centre cívic de la Trinitat Vella, el CEM Sant Andreu-La Sagrera i FEDAC Sant Andreu són els quatre edificis del Districte que participaran durant aquest mes a la Marató d’Estalvi Energètic. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té per objectiu aconseguir que les persones que treballin o facin ús de l’equipament s’esforcin a consumir menys llum, aigua i gas.

Al final del mes, es farà un càlcul de quan s’ha estalviat i, els diners que en resultin, es destinaran a pal·liar la pobresa energètica de les famílies de la Marina, al districte de Sants-Montjuïc. La Marató d’Estalvi Energètic és un projecte de ciutat en què participen 47 edificis i equipaments municipals.

Durant la presentació en roda de premsa d’aquesta acció, el regidor de Presidència, Aigua i Energia i també regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat: “La Marató és una manera diferent d’abordar l’estalvi i l’eficiència energètica i ho fem per conscienciar i sensibilitzar i amb molta complicitat amb la ciutadania”.

Parant atenció a com consumim l’energia veurem que amb petites accions quotidianes podem reduir molt el consum. Per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’agafar l’ascensor, o assegurant-nos que tenim una temperatura eficient en la climatització.

Accions concretes a Sant Andreu

Al districte, s’han pres diverses mesures per reduir l’estalvi energètic. Tant els lavabos com la cuina dels diferents edificis compten ara amb enganxines i cartells per recordar els beneficis de l’estalvi energètic i eradicar pautes com deixar encesos els electrodomèstics o utilitzar el vàter com a paperera.

Durant aquest mes s’ha implicat també els treballadors i treballadores en dur a terme tasques que permeten reduir el consum energètic. Així, s’ha proposat una prova per enganxar gomets a una papallona de cartolina ubicada a les escales. L’objectiu és que tots aquells i aquelles que evitin l’ascensor puguin demostrar el seu esforç ficant un gomet lila a la papallona.

A més, a la planta baixa del Pallach s’han ubicat els diferents gràfics per mesurar el consum energètic, de manera que cada setmana es farà el seguiment.

L’objectiu amb aquestes accions, a més de l’estalvi durant aquest mes de febrer, és conscienciar de les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia durant tot l’any.