Esteu aquí

Sabies que la bona qualitat dels candidats va obligar a canviar els Premis Sant Andreu l'any 2010?

dimecres, agost 9, 2017 - 10:54

El jurat va decidir que no podia donar un únic guardó, ni equiparar el treball d'una persona amb el d'una entitat, i va fallar a favor de Núria Salas Reig, d'una banda, i de l'Agrupament Escolta i Guia Pau Casals, de l'altra.

Ara que s’han tornat a convocar els Premis Sant Andreu per a l’edició d’enguany, repassem alguns dels moments més rellevants del guardó que reconeix tasques d’especial rellevància o interès públic dins l’àmbit territorial dels set barris.

Precisament, si ara hi ha la possibilitat de que entitats i particulars puguin concórrer per separat i no competir entre ells i elles és perquè l’any 2010 el jurat va veure que no podia comparar la feina desenvolupada per la millor candidata a títol individual, Núria Salas Reig, amb la trajectòria d’una de les entitats presentades, l’Agrupament Escolta i Guia Pau Casals.

Segons es recull a l’acta de la deliberació del jurat reunit el 29 d’octubre de 2010, “el president coincideix en que es fa difícil valorar els mèrits d’una persona física envers els mèrits d’una entitat i és per això que proposa que consti en acta que es faci una modificació de les bases del Premi per tal que anualment es concedeixin dos guardons, un a persones físiques i un altre a una entitat de projecció cívica dins el districte”.

En aquest moment es va instar a modificar les bases dels premis i, des de llavors, han hagut dos anys en els que el guardó ha recaigut, al mateix temps, en una persona i en una entitat. Concretament, l’any 2013 es va lliurar el premi a Alberto Rubio i a la Comissió de Festes de la Sagrera, i el 2015 es va reconèixer la feina de Vicenta Pechan i de la Fundació Casa Asil de Sant Andreu.

Per participar o proposar candidats als premis d’enguany, només has de seguir les instruccions a les bases que s’adjunten en aquesta notícia.