Esteu aquí

S’acorda l’inici de la remodelació del Mercat de Sant Andreu

dissabte, gener 23, 2016 - 10:58

L’Associació de Comerciants del Mercat de Sant Andreu ha donat llum verda a la renovació integral de les instal·lacions, que es mantindran en la ubicació actual, la plaça porxada del Mercadal.

La iniciativa ha estat aprovada amb un 75% de vots a favor a l’assemblea de l’Associació de Comerciants del Mercat de Sant Andreu, que ha tancat l’acord amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB).

Durant el 2016 s’encarregarà el projecte bàsic del mercat nou i el del mercat provisional. L’edifici es remodelarà totalment a partir del primer semestre del 2017; aleshores els comerciants es traslladaran a un centre provisional, encara no definit, i es preveu que puguin tornar a la plaça porxada del Mercadal durant el primer semestre del 2019.

L’edifici nou tindrà una estructura perimetral de vidre que permetrà que l’activitat comercial de les parades sigui completament visible des de l’exterior del mercat. A més, hi haurà una planta soterrada, on s’ubicaran les càmeres frigorífiques, els magatzems i l’àrea de tractament de la brossa. S’ha descartat ja l’opció d’instal·lar-hi un supermercat.

L’acord inclou també un canvi en l’oferta comercial del mercat, que, tot i mantenir la venda de productes frescos, oferirà també degustacions.

Més informació