Esteu aquí

Sant Andreu commemora la primera manifestació LGTBI a Barcelona

dimarts, juliol 11, 2017 - 12:34

El 26 de juny de 1977 centenars de persones van marxar a la ciutat pels drets de tots els col·lectius, efemèride que el districte vol homenatjar amb un acte el proper dia 18 a les 18 hores a la plaça del Comerç.

El Districte de Sant Andreu homenatjarà els col·lectius i la gent que van participar, ara fa 40 anys, en la primera manifestació per l’alliberament LGTBI a Barcelona. La marxa, celebrada l’any 1977, va marcar l’inici del moviment social a favor dels drets i per la llibertat sexual a la ciutat i a tot Catalunya.

L’acte de commemoració començarà a les 18 hores del proper dimarts 18 de juliol a la plaça del Comerç andreuenca i comptarà amb la conducció de l’escriptor Martí Sales. A més, hi intervindran l’activista i directora de Gayles.tv, Maria Giralt, el president de la Fundació Enllaç, Joan-Andreu Bajet, el president de GAG, Benito Eres, i Rodrigo Araneda, de l’Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transexuals Immigrants (ACATHI).

La commemoració recordarà les circumstàncies i l’ambient polític en què es va celebrar aquella marxa, oferirà els parlaments dels i les qui hi van participar i comptarà amb actuacions musicals.

 

Més informació