Esteu aquí

Sant Andreu celebra diumenge l'ofrena floral a la capella dels Segadors

dimarts, agost 8, 2017 - 09:34

El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i el Districte reivindicaran el paper dels homes i dones que es van aixecar contra la monarquia el 1640, iniciant la lluita a l'església del poble de Sant Andreu de Palomar.

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias, amb el suport del Districte de Sant Andreu, durà a terme aquest 10 de setembre l’acte d’homenatge als homes i dones que, des del segle XVII, van lluitar per defensar les llibertats catalanes. Com cada any, la tradicional ofrena floral es farà un dia abans de la celebració de la Diada per tal de no coincidir amb la resta d’actes previstos a la ciutat.

La commemoració que es durà a terme a Sant Andreu s’ubicarà entre la plaça de les Dones de la Motor Ibèrica (junt a la parròquia) i l’interior del temple del barri, on hi ha la capella dels Segadors. Està previst que es duguin a terme els següents parlaments:

– Presentació de l’acte a càrrec de Pau Vinyes, del Centre d’Estudis Ignasi Iglesias.

– Xerrada ‘Del Corpus de Sang a l’11 de Setembre’, intervenció per part d’Agustí Alcoberro i Pericay, doctor en Història per la Universitat de Barcelona i professor del Departament d’Història Moderna de la UB.

– Intervenció de Montserrat Benedí i Altés, presidenta del Districte.

– Intervenció de Carmen Andrés Añón, regidora del Districte.

Després de l’ofrena floral, conclourà l’acte l’actuació de l’Orfeó l’Eco de Catalunya. També es comptarà amb la participació del grup de trabucaires l’Escamot de la Santíssima Trinitat, de Trinitat
Vella.

A les 18.30 h, a la plaça de Can Fabra, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar i el Foment Sardanista Andreuenc organitzen una ballada amb la Cobla Ciutat de Terrassa. En cas de mal temps, la ballada es traslladarà a les voltes del Mercat de Sant Andreu.

Més informació