Esteu aquí

Tres punts de recollida de signatures a Sant Andreu per remunicipalitzar l'aigua

dimarts, febrer 6, 2018 - 11:42

Més de 40 entitats de Barcelona han teixit una xarxa ciutadana per aconseguir que la gestió de l’aigua a Barcelona es dugui a terme de forma pública i amb la participació de la ciutadania. L'objectiu és aconseguir 15.000 signatures d’aquí al 15 de febrer.

A Sant Andreu, els punts de recollida de signatures són l’Ateneu l’Harmonia (Sant Andreu), l’Espai 30 (La Sagrera) i l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres (Navas).

La iniciativa vol apropar-se a una situació més similar a la de la resta d’Europa i del món, on la gestió de l’aigua és pública en un 80% i 90% respectivament. Actualment, a Catalunya la situació és a la inversa: la gestió de l’aigua és en més d’un 80% privada.

La iniciativa està inspirada en els referèndums i les consultes convocades pels moviments socials de grans ciutats com Berlin o Madrid i de països com Itàlia i Uruguai. Aquestes lluites dels darrers 15 anys serveixen com a referents per haver dut a terme processos de remunicipalització i de defensa de la gestió pública de l’aigua a partir de l’organització de la societat civil.

Inspirada en aquestes lluites, ara és Barcelona qui comença el procés de remunicipalització mitjançant una Iniciativa Ciutadana.

La Iniciativa Ciutadana proposa l’aprovació d’una consulta a Barcelona amb la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?” L’objectiu és aconseguir 15.000 signatures d’aquí al 15 de febrer.

Cada districte té un Equip de Campanya que funciona de forma organitzada per planejar, gestionar i convocar sessions informatives i formatives a diferents espais del barri com casals, ateneus, biblioteques… muntar taules al carrer per aconseguir signatures, explicar el procés participatiu i sumar més i més persones voluntàries com a fedatàries.