Esteu aquí

Troba els productes més frescs al mercat provisional de Sant Andreu

dimarts, novembre 7, 2017 - 14:18

Aquest dimarts ha obert al públic la nova instal·lació a la que s'han traslladat els botiguers i les botigueres del barri per tal de donar servei mentre duren les obres a la plaça Mercadal.

El mercat provisional compta amb tots els punts de venda que es podien trobar a la plaça Mercadal i ofereix, com sempre, els productes més frescs. Les parades ofereixen a la nova ubicació del carrer Sant Adrià fruita, verdures, carn i peix al millor preu dels nostres barris.

Cal recordar que aquest servei estarà en funcionament fins que acabin les obres del mercat permanent.

La remodelació suposarà una inversió de 9,5 milions d’euros, incloent el mercat provisional i els els dos espais que composen el mercat de Sant Andreu, l’edifici central on es concentra l’oferta de producte fresc, ubicat al mig de la plaça, i l’anomenat Local de Vendes on estan els establiments no alimentaris, formant part d’un dels edificis que envolten la plaça Mercadal i que connecta aquesta amb el carrer Ruben Darío.

El volum de l’edifici es veurà rebaixat, de forma que l’impacte visual, tant a peu de carrer com a nivell dels edificis del voltant, serà més amable, alhora que gran part del perímetre del mercat serà de vidre, el que el dotarà d’una gran transparència visual. El projecte també contemplarà la urbanització limítrof amb el mercat. La previsió és que les actuacions tinguin una durada d’uns 18 mesos

L’edifici del mercat estarà format per 2 plantes: planta baixa i soterrani i, un cop acabades les actuacions de remodelació, comptarà amb la següent distribució:
– Planta baixa (1.240 m2): comptarà amb l’espai de venda de producte fresc (18 comerços) i un espai destinat a resturació d’aproximadament 140m2, a més d’un habitacle per a la brossa i un punt de informació.
– Planta soterrani -1 (1.218 m2): espais de logística del mercat, destinat a magatzems i cámbres frigorífiques, un altre habitacle de brossa connectat amb el de planta baixa i instal.lacions.

El Local de Vendes, que com dit es troba en un edifici perimetral, tindrà la següent distribució:
– Planta baixa (370m2): comptarà amb l’espai per ubicar els 5 comerços no alimentaris.
– Plantes 1 i 2 (140+140 m2): Destinats a oficines i sala d’actes.

Les principals actuacions a executar són:
– Enderroc de l’actual edifici, tot mantenir només l’encaballament original estructural, i construcció del nou edifici amb façana perimetral vidriada.
– Construcció de planta soterrada destinada a zona logística, de brossa i instal.lacions.
– Millora de l’accessibilitat i visibilitat del mercat
– Rehabilitació del Local de Vendes no alimentari i acondicionament de plantes d’administració i sala d’actes.
– Adaptació a les normatives vigents.