Esteu aquí

Sostenibilitat

Renova la teva roba: Reutilitzar i donar nova vida abans de llançar

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reutilitzar els objectes (ja sigui roba o altres) que estan en bon estat abans de llançar-los i comprar-ne de nous. De fet, aquesta seria la primera de les premisses de foment del medi ambient i la sostenibilitat: reutilitzar per tal de reduir residus.

Primera edició al 2012. El Districte compte amb tres punts d’intercanvi.

Pla Buits: La Ferroviària

Cessió d’ús temporal a entitats i associacions sense ànim de lucre per a propostes d’activitats temporals.  

S’adreça a entitats públiques o privades sense ànim de lucre perquè proposin un ús o una activitat d’interès i una gestió temporal (un any, prorrogable fins a tres) en emplaçaments de titularitat municipal, actualment sense previsió de desenvolupament de l'ús definitiu.

La proposta d’Hort Urbà La ferroviària (la Sagrera) va ser seleccionada i es va començar a executar al quart trimestre de 2013.

Hort Urbà de Baró de Viver

Dins de la xarxa d’Horts Urbans de Barcelona, el districte de Sant Andreu posa en marxa el segon hort (el primer va ser a la Trinitat Vella el 2002) a Baró de Viver, ampliant en 34 parcel·les d’uns 25 m2. El projecte va ser destinat a les persones de més de 65 anys que, alhora que ocupen el seu temps lliure, els incorpora en activitats de millora ambiental a través del conreu.