Esteu aquí

Segona festa de contes tradicionals i populars

30/10/2019 - 14:03

Cultura. Els amants dels contes i de la narració oral no es poden perdre la festa 'A la panxa del bou', impulsada per les llibreries Sendak i La Canníbal el diumenge 17 de novembre al Centre cívic La Sedeta a partir de les 10 h.

Els amants dels contes i de la narració oral no es poden perdre la festa 'A la panxa del bou', impulsada per les llibreries Sendak i La Canníbal el diumenge 17 de novembre al Centre cívic La Sedeta a partir de les 10 h.

La ‘festa dels contes populars, tradicionals i no tant, d’aquí d’allà, A LA PANXA DEL BOU’ celebra la seva segona edició carregada d’activitats. Contacontes, tallers familiars, mostra d’il·lustradors i vermut familiar són algunes de les activitats que s’hi faran diumenge 17 de novembre, a partir de les 10 h al Centre cívic La Sedeta.

La trobada anirà escalfant motors amb dues conferències el 16 i 17 de novembre per reflexionar i debatre sobre la transmissió oral i la simbologia potencial del conte popular.

Auditori

10.30 h. Compte, que ve el llop! / Editorial Joventut

Contacontes amb la narradora Mercè Pelay a partir de les històries clàssiques presents a El gran llibre del llop ferotge. Atractiu i cruel, commovedor i divertit, el llop sempre ronda la imaginació dels més petits.
A partir de 5 anys.

11.30 h. Un pastís molt especial / El Cep i la Nansa

Una reina, un príncep, un aniversari… I un ogre? Una història sorprenent i divertida narrada per la seva autora, Laia Massons, amb interpretació en llengua de signes catalana.
A partir de 3 anys.

12.30 h. Leecuentos / Ekaré

Un viatge musical per a infants i adults a partir de contes i faules d’arreu del món, com ara El rey mochoEl Sol, la Lluna i l’Aigua o la Fábula de la ratoncita presumida, entre d’altres. A càrrec de Tato Ruiz.
A partir de 5 anys.

13.30 h. Pantomima / Antoni Hervàs i Eurípides

Una versió cabaretesca de Medea, l’arquetip de la bruixa, on es pot cantar i ballar celebrant la tragèdia a partir d’un repertori musical pop.
Per a tots els públics.

 

Sales polivalents

10 h. Taller d’iniciació a la llengua de signes / Cerecusor
El Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes, amb seu al barri, ens ofereix un taller on a partir d’un conte popular aprendrem una mica de llengua de signes catalana.
Per a adults.

11 h. Taller de creació d’éssers fantàstics / Comanegra
Joan de Déu Prats i Maria Padilla, autors de El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya, ajudaran els nens i nenes a idear i dibuixar les seves pròpies criatures partint del nostre imaginari i folklore.
A partir de 8 anys.

12 h. Taller d’iniciació a la llengua de signes / Cerecusor
El Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes, amb seu al barri, ens ofereix un taller on a partir d’un conte popular aprendrem una mica de llengua de signes catalana.
Per a infants.

13 h. Taller de (re)escriptura dels contes populars / Blackie Books

El professor Hematocrítico serà el nostre guia per passar-nos-ho d’allò més bé reinventant la tradició a partir dels Quadernets d’escriptura creativa.
A partir de 8 anys.

 

  • Places limitades. Inscripció a la porta 10 minuts abans de l’inici de cada taller.

Plaça

De 10 a 14 h. Photocall amb premi! / Editorial Gustavo Gili
A partir del llibre Taller de fotografía fantástica. Entre totes les fotografies compartides a xarxes socials amb l’etiqueta #lapanxadelbou sortejarem un lot de llibres de l’editorial.

11 a 13 h. Un bosc de conte / El Culturista i Sandra Partera
Taller familiar d’escenografia creativa. Entre tots i totes, grans i petits, crearem un bosc inspirat en els contes populars a partir de diferents materials. L’activitat serà conduïda per l’artista i educadora Sandra Partera.

De 10 a 14 h. La travessa de Liliana / Ing Edicions
Una oportunitat per descobrir el llenguatge de la natura i l’univers d’Apel·les Mestres: el bosc animat, els gnoms i els silfs, les dones d’aigua… Els participants de la travessa hauran d’esbrinar quins noms del llibre corresponen a plantes, animals o éssers fantàstics.