Esteu aquí

Camins escolars del districte

El districte de Sant Martí compta amb una  xarxa de camins escolars que té com a objectiu millorar els trajectes a peu des de casa als centres educatius i on hi participen serveis municipals i escoles de la zona.

Amb aquests itineraris els nois i noies poden anar i tornar de l'escola a peu, de manera autònoma, segura, saludable i sostenible. Per al desenvolupament d'aquest projecte és molt important el treball en xarxa de tota la comunitat educativa i del barri ja que entre tots s'ajuda a generar cultura viària en els infants i a recuperar el carrer com un espai de convivència i aprenentatge.

Al febrer del  2015 s'ha inaugurat el Camí Escolar de l’Escola Dovella. Així mateix s’està començant a treballar amb les 6 escoles del carrer Perú per tal de tirar endavant el seu Camí escolar.

S’ha realitzat una Jornada de camins escolars al districte per intercanviar experiències d’èxit i bones pràctiques amb els centres educatius que ja tenen camí escolar com els del Poblenou i del Clot i Camp de l’Arpa, i també amb els que han demanat iniciar el procés.


Les Escoles amb Camí Escolar del districte són Escola Antoni Brusi, Escola Bogatell, Escola Dovella, Escola Fluvià, Escola La Farigola del Clot, Escola La Llacuna del Poblenou, Escola La Mar Bella, Escola L’Arenal de Llevant, Escola Les Acàcies, Escola Pere IV, Escola Rambleta del Clot, Escola Vila Olímpica, Institut Icària, Escola Grèvol i Voramar.

Des del districte s'ha fet una sèria d'actuacions de pacificació del trànsit al voltant d’alguns dels centres educatius que hi ha al carrer Perú, mitjançant la instal·lació d'un nou semàfor, el canvi de sentit d'un tram del carrer Fluvià i altres actuacions encaminades a millorar l’accessibilitat i la seguretat viària dels nens i les famílies que el transiten.

 

Notícies relacionades