Esteu aquí

Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

Aquest és, fins ara, el barri més nou de Barcelona, i es troba encara en procés de formació i consolidació. El seu extrem de llevant limita amb els terrenys i les instal·lacions on es va desenvolupar el Fòrum de les Cultures 2004, i el conjunt d'edificis d'oficines i hotels del seu entorn.

El sector central del barri correspon als dos conjunts anomenats Diagonal Mar: l'originari és un gran bloc de pisos de forma esglaonada que ocupa tres illes de llargada per dues d'alçada, i que fou un dels pocs que feien front a la Diagonal durant els llargs desenis en els quals només eren oberts petits trams de la gran avinguda. L'altre conjunt, molt més gran i desenvolupat a partir de finals dels 90, inclou diversos blocs d'habitatges, un centre comercial i el gran parc dissenyat per Enric Miralles.

Finalment, al llarg de la costa de ponent, hi ha el nou sector anomenat Front Marítim, format per 5 illes d'habitatge amb jardins centrals. Darrera d'aquestes, cap a l'interior, hi ha un grup d'illes on conviuen estructures antigues com el singular conjunt del carrer dels Pellaires -abans industrial i ara rehabilitat en moderns tallers i estudis, com el del dissenyador Mariscal- juntament amb d'altres noves o en transformació.