Esteu aquí

Avancen els projectes dels túnels i del parc de les Glòries

dc., 27/09/2017 - 17:36

 

Els treballs convertiran la plaça en una gran zona verda amb equipaments i habitatge públic.

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat el projecte refós dels túnels de Glòries, per un import global en obra civil de 149 milions d’euros. El projecte inclou, d’una banda, els treballs del primer tram, entre els carrers de Los Castillejos i de Badajoz (aturats el mes d’abril per incompliment del contractista), i de l’altra, la projecció del segon tram, entre el c. de Badajoz i la rambla del Poblenou.

A partir de l’aprovació inicial d’aquest projecte, el Govern municipal treballa per licitar la construcció dels dos trams de túnels en les pròximes setmanes. L’objectiu és reiniciar les intervencions a principis del 2018, amb una durada prevista de l’obra civil de 32 mesos.

D’acord amb el calendari establert, es preveu la posada en funcionament de tota la infraestructura el primer trimestre de l’any 2021, un cop licitades i executades les obres complementàries d’instal·lacions i acabats.

El nou projecte s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern municipal, del grup municipal Demòcrata, d’ERC, de C’s i del regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. A partir d’ara, s’obre un període d’un mes d’exposició pública, fins a la seva aprovació definitiva.

Llum verda a la Canòpia Urbana

En paral·lel, la Comissió de Govern ha aprovat el projecte que defineix la urbanització de l’àmbit Clariana de la plaça de les Glòries. Es tracta de la primera etapa del projecte global Canòpia Urbana, que convertirà la plaça en un parc de proximitat que actuarà com a pulmó verd de la ciutat.

L’espai es transformarà per garantir la nova centralitat de la plaça, ordenar-ne la mobilitat, fomentar el transport sostenible, maximitzar l’espai verd i reordenar els equipaments previstos.

En concret, la Clariana comprèn l’espai que queda entre els carrers Independència i Cartagena. Pel nord, l’àmbit s’estén fins al perímetre de les edificacions existents al carrer de Consell de Cent, i pel sud, fins al vial provisional de la Gran Via en superfície. En total, una superfície de 45.860 metres quadrats.

El futur parc serà de caràcter obert les 24 hores. No obstant això, hi haurà algunes zones que es protegiran de manera permanent o per franja horària a fi de preservar els espais més delicats.
Dins del parc també hi haurà diferents circuits didàctics i esportius senyalitzats, amb elements d’exercici complementaris.

El projecte comptarà amb una inversió de gairebé 19,8 milions d’euros. Està previst que les obres comencin el gener de 2018 i finalitzin al cap d’un any.

Més informació