Esteu aquí

Els dos trams dels túnels de Glòries es licitaran alhora

dc., 19/07/2017 - 20:51

 

L’objectiu és escurçar els terminis d’execució, per tal que les obres es desenvolupin entre el 2018 i el 2021

Ja s’ha encarregat l’actualització del projecte que preveu, d’una banda, la finalització de les obres del tram que ja estava en construcció, entre els carrers Castillejos i Badajoz, i de l’altra, el projecte per al tram entre el carrer de Badajoz i la rambla del Poblenou. L’objectiu és licitar les obres dels dos túnels a l’octubre, poder començar les obres a principis del 2018 i poder acabar-les durant el primer trimestre del 2021.

La construcció del segon tram i la urbanització de la superfície, reivindicada pel veïnat, permetrà unir el barri del Clot amb el del Parc i la Llacuna del Poblenou i el de Provençals del Poblenou.

Control i seguretat

La nova licitació es farà per lots per evitar complicacions futures. En primer lloc, perquè l’import total, de 100 milions d’euros, generi una pressió excessiva a les ofertes i provoqui baixes que acabin resultant temeràries. En segon lloc, la divisió per lots també farà que cap empresa tingui el control sobre tota l’obra i així s’asseguri una fiscalització millor dels treballs.

A l’import de 100 milions d’euros de construcció dels dos trams del túnel s’hauran de sumar 31 milions per a les instal·lacions i els serveis.

Més barris i més zones verdes

La construcció de tot el túnel viari, una infraestructura reivindicada pel veïnat, i la urbanització a la superfície cosiran el barri del Clot i els del Parc i la Llacuna del Poblenou i de Provençals del Poblenou.

Aquests barris guanyaran en conjunt 10.000 metres quadrats d’espai verd, als quals s’afegiran les 12 hectàrees del gran parc central que a principis del 2018 començarà a construir-se a la plaça de les Glòries.

Més informació