Esteu aquí

La Meridiana es prepara per a la seva pacificació

dc., 05/07/2017 - 15:24

 

Aquest agost, comencen les obres per habilitar dos nous carrils bus des de Rio de Janeiro fins a Fabra i Puig.

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en el procés que ha de conduir a la pacificació de l’avinguda Meridiana i a la seva conversió en un eix cívic de referència on els vianants, els espais verds, de lleure i el transport públic en siguin protagonistes.

Entre les primeres intervencions que es duran a terme, presentades aquest dimarts a la Taula de Participació, la més destacada és la implantació de dos nous carrils busos en el tram comprès entre l’avinguda de Rio de Janeiro i Fabra i Puig.

En total, seran 38 línies de bus interurbà que, gràcies a aquest carril, milloraran el temps d’entrada a Barcelona en hora punta en fins a 8 minuts.

El nou carril d’entrada connectarà amb l’acabament del carril bus-VAO de la C-58, que ara finalitza a Rio de Janeiro, i s’ubicarà al centre de la Meridiana. Se n’habilitarà un altre de sortida a la dreta de la calçada, que també connectarà amb el carril bus-VAO de sortida.

Els treballs començaran aquest agost i es realitzaran en dues fases. Primer, es pavimentarà i repintaran els carrils de circulació de la Meridiana i s’instal·laran nous semàfors. Al setembre, s’intervindrà a l’altura de Trinitat per modificar la senyalització i fer que els busos que avui accedeixen a Barcelona per la C-17 i la C-33 puguin entrar al nou carril bus.

Alhora, l’Ajuntament treballa amb la Generalitat de Catalunya altres mesures que permetin potenciar el transport públic i oferir alternatives als vehicles que entren per la Meridiana per redistribuir i disminuir el flux de trànsit.

 

Mesures a curt termini

En paral·lel, l’Ajuntament continua treballant en la implementació d’actuacions per millorar la seguretat i la mobilitat de la Meridiana. Al tercer trimestre d’aquest any, es preveu finalitzar l’ampliació de la vorera de la cantonada mar-Llobregat de l’encreuament Meridiana – Fabra i Puig.

A finals d’octubre, començaran els treballs per tenir enllestit el nou pas de vianants entre l’estació de Sant Andreu Arenal i el parc de Can Dragó per afavorir-hi la mobilitat dels vianants i garantir-hi la seguretat de pas.

 

Procés participatiu

El Govern municipal convocarà de nou al setembre els membres de la Taula de Participació per decidir quina proposta de reforma de la Meridiana s’executarà finalment. Per fer-ho, es valoraran els resultats de l’estudi del trànsit que s’està elaborant actualment i que tindrà en compte la reducció d’un carril de circulació en sentit entrada entre Fabra i Puig i Aragó.

La Taula de Participació ha celebrat fins ara 28 sessions per recollir les necessitats de la ciutadania que conviu amb la Meridiana. En aquestes trobades, hi han intervingut comerciants, veïnat, dones, joves, gent gran, infància, estrangers i persones amb diversitat funcional.