Esteu aquí

L’Ajuntament inverteix 129 milions d’euros en millorar els espais públics de la ciutat

dj., 31/08/2017 - 10:46

 

Aquesta xifra suposa un increment de 84 milions respecte a la inversió del mandat anterior.

El Govern municipal treballa per millorar la qualitat de l’espai públic de la ciutat mitjançant el Pla de Rehabilitació Integral (PRI). Durant aquest mandat, l’Ajuntament invertirà un total de 129 milions d’euros en la reurbanització integral de 141 espais públics, carrers i places de Barcelona.

Els eixos principals del PRI són:

– La pacificació de carrers.
– L’increment del verd urbà.
– La millora de la qualitat de l’espai públic.

Les actuacions de rehabilitació consisteixen en la millora de l’enllumenat i dels paviments (fent una especial atenció a les voreres); l’increment del verd i de l’arbrat viari; la cura del mobiliari (bancs, papereres, baranes) que configura les zones d’estada; el soterrament de les línies elèctriques aèries; i finalment, la millora i inclusió de senyalització per vianants i ciclistes que aporta seguretat i informació als ciutadans.

També es dóna una especial importància a aquelles actuacions que permeten continuar millorant l’accessibilitat i dotar d’itineraris accessibles aquelles zones amb carrers amb forts desnivells, com per exemple la inclusió d’ascensors o escales mecàniques.

En la realització d’aquests treballs, es potencia l’ús de materials eficients i respectuosos amb el medi ambient com ara paviment sono-reductor, materials reciclats, o asfalts generats o aplicats amb tecnologies a baixes temperatures.

Totes les actuacions del Pla es determinen des dels diferents districtes de Barcelona, incorporant i recollint les diverses aportacions del veïnat de cada àmbit de la ciutat.

 

Actuacions executades, en obres i en fase de licitació

En el que portem de mandat, el Govern municipal ha finalitzat la reurbanització de 41 espais públics, carrers i places de la ciutat. A Sant Martí, s’han acabat tres obres de millora:

– Reurbanització del carrer de Xifrè.
– Reurbanització del carrer de Topete.
– Soterrament de les línies aèries elèctriques del carrer Maresme.

En l’actualitat, el Districte de Sant Martí té engegades diverses actuacions per incrementar la seguretat i comoditat de la ciutadania:

Espais en obres a Sant Martí

A més, altres 40 espais estan el període de licitació o a punt de començar obres, i altres 52 estan en fase de projecte. Al districte de Sant Martí, els projectes en fase de licitació són dos:

– Reurbanització del passatge Roura.
– Plaça de la Infància.

A Barcelona, els treballs executats i finalitzats fins a finals de juliol han permès guanyar un total de 473 nous arbres, sumar 37.047 m² de plataforma única a la ciutat, generar 579 m² de nova zona verda, col·locar 763 fanals, soterrar 11.051 metres de línies de serveis, incloure 66 jardineres, 214 papereres, 378 bancs i cadires, i 1.490 metres de baranes, entre altres actuacions.