Esteu aquí

S'urbanitza la plaça de Dolors Piera, a tocar d’una nova promoció d’habitatge públic

dl., 17/07/2017 - 22:46

 

Es tracta d’un nou espai lliure guanyat en un interior d’illa i que incorpora un estany, zona verda, jocs infantils i pistes de petanca

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres d’urbanització d’un nou espai lliure i d’esbarjo que s’obrirà al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, a tocar d’una nova promoció d’habitatge públic que el Patronat Municipal de l’Habitatge promou al mateix indret.

Es tracta de l’espai situat a l’interior de l’illa conformada pels carrers Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, en una nova plaça pública que portarà el nom de Dolors Piera. El projecte consisteix en crear un espai verd que incorpora un estany naturalitzat, una zona amb un bancal per a horts, una zona de pèrgoles, i una zona amb jocs infantils.

La zona verda, a banda de respectar l’arbrat existent, inclou espècies arbustives de nova plantació i un petit jardí d’arbres fruiters. La nova plaça també incorporarà un espai de pistes de petanca. El paviment de l’espai combinarà les zones de sauló més toves amb àrees de pas de formigó polit i lloses de formigó.

Es preveu que l’obra durarà fins al gener de 2018, i la inversió prevista en aquest projecte és d’1.692.478 euros.

Un espai en transformació

En aquest punt coincideixen en aquests moments altres obres que es fan de manera coordinada perquè afecten un mateix espai. Per exemple, coincidint amb aquesta obra s’inicia també l’actuació de Districlima per connectar el nou edifici amb la xarxa de fred i calor.

A més, s’instal·larà la plataforma interior necessària per a la construcció dels habitatges públics. Es tracta d’un edifici de dues escales amb accés a la pl. Dolors Piera, 6, i  a la pl. Isabel Vila, 2. Aquest edifici disposarà d’una planta baixa que es destinarà a trasters o locals, i 11 pisos amb 68 habitatges d’entre 50 i 74 metres quadrats de superfície, i d’1, 2 o 3 habitacions.

Està previst que les obres durin 24 mesos, i el pressupost del projecte és d’uns 5,3 milions d’euros.

Més informació